Кой кабел да изберете за влизане в къщата?

Какъв кабел е необходим за напречното сечение за влизане в къщата? Ще работят хладилник, светлина, бойлер и пералня. Какъв кабел да вземем, за да бъде с марж и как се нарича?

(1 гласа)
Зареждане...

7 коментара

 • Admin

  Можете да изберете VVG кабел за вход, или малко по-скъп - VVGNG или VVGNG-LS (не е запалим, по-подходящ е за дървена къща). Напречното сечение на входния кабел е напълно достатъчно 3 * 4 при ваше натоварване. Ако планирате да свържете електрическа печка, климатици и др. С марж и в къщата, можете да вземете меден кабел със сечение 3 * 6 mm.sq. на входа. Това определено ще е достатъчно.

  Отговарям
 • Юджийн

  Такъв въпрос: входен кабел към къщата 2 * 6 напречно сечение. По принцип такова напречно сечение беше достатъчно, но наскоро направиха електрическо отопление с бойлер (консумацията на котела е максимум 6 кВт, добре, + помпа). Мисля, че не е достатъчно, старата секция няма да е достатъчна 2 * 6 жицата ще се загрее, защото в допълнение към светлина за отопление, чайник, хладилник, пералня все още използвате? Какво мислиш?

  Отговарям
  • Admin

   Медът кабел ли е?

   Отговарям
   • Юджийн

    да

    Отговарям
    • Admin

     6 мм кв. Медта издържа натоварвания до 10 кВт. Във вашия случай това е достатъчно от край до край, като се вземе предвид фактът, че е малко вероятно всички потребители да бъдат едновременно включени. Най-мощните потребители: бойлер 6 кВт + пералня около 1,5 кВт + чайник 2 кВт. Общо вече 9,5 кВт. Разбира се, по-добре е да прокарате кабел с напречно сечение 10 mm.sq., той ще издържи натоварване до 15 kW, което е достатъчно с главата ви.

     Отговарям
     • Юджийн

      Аз със сигурност не съм електротехник, но тук също трябва да вземете предвид дължината на проводника, мисля, че 10/2 kV проводник ще оцелее, но ще се загрее. Съгласен съм, че трябва да сложа 10 квадрата, но надеждно ли е, че такъв проводник ще дърпа 15 kV или е по-добре веднага да купите 16 квадрата?

 • Електротехник от Налчик

  1 квадратен кабел може да издържи 2 киловата и да го изчисли по този начин, така че кабелът да не се затопли, поставете машината вътре и навън, това е вашата 50-годишна гаранция
  Изчислете машини, 1 киловат - 5 нагоре

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *