Кой кабел да изберете да свържете банята и беседката?

Добър ден. Необходимо е да се свърже баня и беседка от къщата в къщата. Разстоянието е 50 метра, мощност 2-2,5 кВт. Уплътнение - въздушно или подземно. Какъв марка и напречно сечение кабел трябва да използвам?

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Изберете най-удобния за вас метод. За полагане във въздуха е подходящ SIP. Марките кабели PvBShv и VBbShv се използват за полагане, както в земята, така и на открито. За полагане в земята можете да изберете всеки брониран кабел от съществуващата гама.
    Можете също да изберете всеки друг тип кабел, но тогава трябва да защитите кабела от въздействието на отрицателните фактори на околната среда. От възможни механични влияния в земята - легнете в пластмасова тръба, допълнително предпазвайте гофрирането през въздуха. Когато полагате през въздуха, кабелът трябва да е устойчив на разтягане - следователно, ако се използва конвенционален кабел, тогава при изтегляне през въздуха кабелът трябва да бъде свързан към кабела. Също така, за надземната линия е необходимо да се монтира опора в средата на линията. Напречно сечение на кабела ще бъде достатъчно 2,5 квадратни метра. mm Но имайте предвид, че линията не се полага за една година и е възможно в бъдеще натоварването да се увеличи - тоест е по-препоръчително да се постави кабел за банята с марж (4-6 mm.sq.).

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *