Кой кабел да изберете за външно окабеляване?

Добър ден Какви марки кабели се използват за външно окабеляване и дали е необходимо да ги затворите в нещо, ако окабеляването е положено на фасадата на помещения, чиито стени са от тухла и отчасти от дърво. Използва се и въздушно полагане на проводници от стая в стая.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    За външно окабеляване е подходящ кабел от марката VVGng - да не се разпространява горене. За да се предпазите от външни влияния, е по-добре да положите кабела в гофрирането, който също трябва да бъде направен от огнеупорен материал (самозагасваща се пластмаса). Ако кабелът ще бъде положен във въздуха, е необходимо да го завържете към кабела, така че да не се подлага на разтягане. Можете да изберете всеки друг кабел от наличния асортимент - основното е черупката му не разпространява горене, тъй като ще положите кабела върху дървена повърхност.
    Ако има голяма дължина през въздуха, тогава можете веднага да изберете самоносещ кабел - например SIP, който може да бъде опънат, без да го връзвате към кабел. Има и брониран кабел, който е защитен от външни влияния - AVBBSHV или VBBSHV, който също има устойчивост на разтягане.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *