Какви кабелни и автоматични машини да използвате за свързване на електричество във ваната?

Искам да получа 5 кВ електричество от щита на улицата до банята. Разстояние 40 метра. SIP-4 кабел, в PND тръбата. Моля, кажете ми напречното сечение на кабела, колко живели и кои машини да поставите на улицата в щита и на входа на щита в банята. Напишете подробно, ако е възможно, за да разберете. Искам да разбера за собствената си безопасност. Аз самият няма да го свържа.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Кабелът за всяка електрическа инсталация се избира въз основа на тока, изразходван от товара, температурата на околната среда, в която ще бъде положен, броя на кабелите в тръбата и т.н. Както вече беше споменато, кабелната секция се избира въз основа на консумирания ток. Според таблицата на допустимите токове, за две алуминиеви ядра при полагане в тръба (PUE-7, т.1.3.10-1.3.11. Допустими непрекъснати токове за проводници, кабели и кабели с гумена или пластмасова изолация) след това за 5 kW, и това е 22, 7 Ампер, имате нужда от кабел с проводници от поне 3 квадратни метра. мм, но в площта на напречното сечение на проводниците на обикновени кабелни продукти няма такъв размер, затова вземаме следващото - 4 кв. mm, според таблицата може да издържи до 28 A, което е равно на 6,16 kVA. Можете да използвате следния раздел, тъй като линията е доста дълга. Освен това не можах да намеря кабел SIP-4 с проводници със сечение по-ниско от 16 квадратни метра. мм. Следователно, можете да използвате кабела марка AVVG или брониран AVBBSHV.
    Няма прекъсвачи за такъв ток, затова избираме най-близкия, например 20 или 25А - той се използва като входен автомат. Във ваната инсталирайте машината според потреблението на ток от товара, но не повече от тока на входната машина.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *