Коя електрическа отоплена кърпа е по-добре да изберете?

Предимството на електрическите нагревателни релси за кърпи е, че те могат да работят автономно, когато отоплителният сезон приключи, а освен това те са много по-лесни за инсталиране на стената. Критериите за избор на тези устройства са малко. По принцип, когато купувате, трябва да обърнете внимание на вида на отоплението, мощността, формата и, разбира се, производителя. По-нататък ще ви кажем как да изберете електрическа отоплена кърпа за банята на цена и качество.

Вид отопление

Има три вида отопление: кабелно ("сухо"), течно ("мокро") и комбинирано. Накратко разгледайте предимствата и недостатъците на всеки сорт.

В първия случай тръбите се нагряват от изолиран кабел вътре. Препоръчва се да изберете тази опция, ако трябва само да изсушите кърпите в банята. Ако решите да изберете електрическа нагревателна кърпа за отопление на стаята, моделът на кабела няма да работи, защото най-често има малка мощност. Това е основният недостатък на „сухото“ отопление. В същото време положителният момент на избора е, че моделите на кабелите са по-евтини, харчат по-малко електричество, печелят температура по-бързо и освен това са много по-лесни за инсталиране.

Препоръчва се да изберете течна електрическа отоплена кърпа, ако трябва допълнително да отоплявате банята. Устройствата с „мокро“ отопление имат по-голяма мощност и също така остават топли по-дълго, ако ги изключите (но в същото време и отнеме повече време за отопление). В същото време недостатъкът на такива модели е по-високата цена, увеличеното потребление на електроенергия и необходимостта от строго вертикална инсталация. Що се отнася до последното, това не може да се нарече недостатък, защото в 99 от 100 случая монтаж на електрическа отопление за кърпа извършва се строго в изправено положение по естетически причини.

Е, последните, комбинирани модели се препоръчват да бъдат избрани, ако има достатъчно пари, защото цената на устройствата, работещи както от централно отопление, така и от електрическата мрежа, е много по-висока. Предимството на тези устройства е, че те могат да работят от отопление в есенно-зимния период и когато горещата вода е изключена, те могат да функционират от мрежата.

Можете да видите прегледа и отзивите на специалисти по този въпрос във видеото по-долу:

Акценти на продукта

Разбрахме опциите на устройството. Сега нека да поговорим за това как да изберем електрическа нагревателна кърпа по други параметри: мощност, материал на производство, форма и производител.

мощност

Вторият, не по-малко важен критерий за избор е капацитетът на отопляемата релса за кърпи. За да изберете правилния модел на устройството, се препоръчва да се изчисли по площ - 140 W / m2 , което е напълно достатъчно за сушене на неща и допълнително отопление на банята, дори ако стаята има малък прозорец.Ако например помещението не се нуждае от отопление, вие решавате направете електрическо подово отопление под плочката в банята можете да изберете по-малко мощност, без да прилагате изчислението на площта.

И тук отново не забравяме, че моделите със "сухо" отопление са много по-слаби и в същото време по-евтини!

Между другото, избирайки отопление за кърпа, препоръчваме допълнително да закупите и инсталирате система за защита срещу течове на вода до нея. В случай на неизправност във водоснабдителната система и самата отоплена кърпа, специална система за защита ще защити жилищата ви и съседите от наводняване. На пазара на ОНД системите за защита от течове на вода Neptun са популярни, можете да научите повече за това от статията:https://electroexp.com/neptun-prow-wi-fi.html.

Производствен материал

Най-често електрическите нагревателни релси за хавлии са изработени от обикновена стомана, неръждаема стомана или цветни метали. Както знаете, първата версия е най-бюджетната, но в същото време и най-краткотрайна. Това се дължи на факта, че стоманата е допълнително покрита с емайлово покритие, което с течение на времето започва да набъбва и рухва. Препоръчваме да изберете тоалетна кърпа от неръждаема стомана за вашия дом и апартамент, която също е хромирана. Такъв модел ще бъде оптимален по цена и качество и в същото време издръжлив. Устройствата, изработени от цветни метали (основно мед, месинг или алуминиеви сплави), имат най-висок топлопредаване, но поради факта, че имат висока цена, те се използват много по-рядко.

форма

Що се отнася до формата, можете да изберете електрическа отоплена кърпа с всякакви характеристики. Днес устройства в следната форма са популярни:

 • стълба;
 • Е-форма;
 • змията;
 • М-образна;
 • U - образна форма;
 • с горен рафт;
 • ротационен.

Най-популярно е стълбището, което перфектно допълва интериора на стаята и също така е практично за използване - можете да окачите много кърпи и спално бельо. Когато избирате, препоръчваме да обърнете внимание на продукти с горен рафт, върху които можете да поставите чисти кърпи, спестявайки място в банята.

Бих искал да обърна специално внимание на подвижните електрически релси за хавлиени кърпи. Предимството им е, че устройството може лесно да се търкаля до балкона или до кухнята. В допълнение, инсталацията няма нужда да пробива стени. Ако банята е голяма, помислете за избор на отопление за кърпа.

Е, има дизайнерски модели продукти, които не само се справят със сушилните кърпи, но и допълват интериора на банята. Най-интересните дизайни, които предоставихме на снимката по-долу:

По размер вие сами можете да изберете подходящата опция въз основа на площта на стаята. Ясно е, че колкото по-голям е продуктът, толкова по-добре ще се случи нагряването.

Наличието на регулатор на температурата

Много е важно на корпуса да е инсталиран регулатор, с който можете да зададете конкретен температурен режим. Регулаторите са по-често срещани при течните модели, отколкото при кабелните версии. Това се дължи на факта, че първите имат по-висока мощност (до 2 кВт), която трябва да бъде регулирана за икономичната работа на устройството.

Фото регулатор на температурата

Горещо препоръчваме да изберете електрическа нагревателна кърпа с термостат, така че да можете да зададете подходящата температура не само за сушене на кърпи, но и за отопление на банята.

производители

Е, последното нещо, за което бих искал да говоря, е кои производители на тоалетни кърпи, захранвани от електрическата мрежа, се считат за най-добрите. Днес надеждни фирми са:

 • енергия
 • Termosmart
 • на здравни услуги
 • Navin
 • жаргон
 • Nick

Ако сте избрали един от тези производители, включени в нашата класация, тогава не можете да се притеснявате за качеството и надеждността на покупката.Единственото е, че препоръчваме преди да купите устройство, прочетете отзивите за избрания модел във форумите, за да сте сигурни, че не сте сбъркали в избора.

Препоръчваме ви да видите и сравнение на модели, работещи от електрическата мрежа и централното отопление:

Кои модели са по-добри: електрически или водни

Надяваме се, че сега знаете как да изберете електрическа отоплена кърпа за банята! Както можете да видите, няма твърде много параметри, така че да изберете правилните за собствените си условия няма да е трудно!

Ще бъде интересно да прочетете:

Акценти на продукта

Кои модели са по-добри: електрически или водни

(11 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *