Коя машина да инсталирате в апартамента: 32 или 40 A?

Добър ден. Обадих се на електротехник от управляващата компания по отношение на монтажа на разпределителния панел в апартамента, защото Сменям окабеляването на медно. Той казва, че е разрешено в нашите домове да се постави ABB на ABB на входа, а кабелът отива 2x6 кв. М алуминий на стълбите и мед 3x6 кв.м ще отиде в апартамента до разпределителния панел. В момента той стои на входа на тезгяха на С32 стълбата на Deck. Кажете ми да го слушам или пак да купя ABB вместо Deck на C32? Или може би се слага на стълбите на 40, и в апартамент C32?

Вторият въпрос е за кабела от разпределителния панел в апартамента. Той искаше да пусне два отделни кабела от 4 кв.м на плота и фурната и да защити всеки AB на C20, той казва - един 3x4 кв.м е достатъчен и защитава AB C25.

Кажи ми как да бъда? Да слушам или настоявам да правя според мен?

(2 гласа)
Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    При избора на рейтинг на машината те се ръководят от допустимото натоварване на кабела. Алуминиевият кабел може да издържи по-малко натоварване от медния, така че във вашия случай трябва да вземете предвид алуминиевия входен кабел. За алуминиев кабел с напречно сечение от 6 квадратни метра. мм, препоръчва се прекъсвач с 25 А. С прекъсвач с прекъсване на 32 А. кабелът ще се претовари, тъй като топлинното освобождаване на прекъсвача не работи веднага при превишаване на номиналната стойност и може да работи дълго време с леко претоварване до изключване на освобождаването. С прекъсвач 40 A, кабелът ще се повреди от претоварване. Няма такова нещо като „позволено е да се постави 40 A на входа в нашите къщи“ - във всеки случай напречното сечение на входния кабел трябва да се вземе предвид.
    Що се отнася до фурната и котлона - в този случай трябва да продължите от общото им натоварване и след това да изберете кабела. За меден кабел 4 кв. мм автоматична машина за защита не повече от 25 А, за меден кабел 6 кв. mm - автоматична машина не повече от 32 A.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *