Какъв раздел трябва да бъде удължителният кабел за свързване на мощни домакински уреди?

Здравейте. Какъв кабелен участък трябва да избера удължителен кабел, към който ще бъдат свързани мощни домакински уреди (електрическа кана, пералня, електрическа печка)? Трябва ли да се използва удължителен кабел за свързване на филтъра?

Зареждане...

2 коментара

  • Admin

    Здравейте! Мощните домакински уреди не се препоръчва да се свързват чрез удължителен кабел, особено всички наведнъж! Факт е, че ще свържете удължителния кабел към изход, който е проектиран за натоварване от 16А, т.е. 3,5 кВт Електрическа кана и пералня, включени едновременно, вече са около 4 кВт, да не говорим за електрическата печка. Така че е по-добре да свържете мощни домакински уреди към различни търговски обекти, които са разделени на отделни групи от разклонителната кутия. Относно използването на предпазител от пренапрежение, вижте нашата статия: https://electroexp.com/chto-takoe-setevoj-filtr.html Накратко, нямате нужда от такова за оборудването, което сте посочили.

    Отговарям
  • Admin

    По принцип удължителният кабел е по-добре да вземете секция от 3 * 2,5 mm.kv. Но отново това не означава, че можете да свържете всички домакински уреди към него наведнъж!

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *