Как да изберем напречното сечение на входния кабел към частна къща от 15 kW?

Алексей пита:
Добър ден, експерти в своята област. Захранващият кабел трябва да бъде вкаран в къщата (двуетажна къща, разпределена мощност 15 кВт при 380 V) през първите години ще се нагрява с електрически котел с мощност 12 кВт + цялото необходимо оборудване за цял живот. Машината е на входа 32 A, тя също ще влезе в къщата към електрическия панел.

Купих меден захранващ кабел 5 * 16 - 25 m.
Всъщност въпросът, който е вече вторият ден, ме озадачава - не е ли голям мастен кабел за 15 кВт или е по-добре да доплатите и да купите подходящ захранващ кабел с размери 5 * 10 mm2.

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Защо да плащате допълнително за по-малко секции? Какво означава: „Не е ли много дебел?“ В три фази около 2,5-4 mm² е достатъчно за 15 kW. Но в случая това вече не означава по-лошо, няма много голямо напречно сечение на електроенергията, те приемат подходящ товарен капацитет само от финансова гледна точка, тъй като купуването на кабел с напречно сечение на проводници е повече от просто скъпо.

Освен това, когато самоносещият кабел се въвежда през въздуха, се избира напречно сечение от 16 mm² за самоносещ изолиран проводник в повечето случаи не поради ограничения на мощността, а защото те не произвеждат по-малко напречно сечение съгласно GOST, плюс има изисквания за това в PUE за напречното сечение на проводимите проводници.

Как ще положиш тази мед? Какъв кабел обаче?

Предполагам VVGng-LS.

Знаете ли, че SIP проводник се използва за разклоняване на входа, тъй като включва полагане във въздуха и работи под въздействието на ултравиолетово лъчение, валежи и замръзване? Ако под земята в тръбата сте организирали вход - тогава е допустимо. Ако през въздуха, тогава по кабела и в черното PND гофриране.

Между другото, освен входната машина, има ли нещо, което ограничава разпределената мощност? Тъй като 32A с три фази е 21 kW ...

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *