Какъв участък и автоматично да изберете, когато прехвърляте електромера до входа?

Олег пита:
Във връзка с ремонта в апартамента и подмяната на всички електрически проводници, реших да прехвърля електромера на входния панел и да променя кабелния вход в апартамента ... Във входния панел има машина 32. Електротехник от управляващата компания ми поръча да си купя проводник с напречно сечение 6 мм (мед) ... Купих жицата и свърша работата дойдоха други електротехници ... След като отворихме щита, разбрахме, че въвеждащата машина се захранва от 2,5 мм проводник (алуминий) ... Встъпителната машина в мястото на закрепване на жицата се разтопява ... Препоръчваше се да се купи машина за 25А., и тел с по-малко напречно сечение (4 мм.) ... Какво трябва да направя?

Отговорът на въпроса:

Здравейте! Т.е. Входната машина захранва ли алуминий от 2,5 мм² във входа? Така че щрангът е положен с голяма секция - това означава, че от щранга клонът към машината трябва да бъде заменен с нормален проводник (6 алуминиеви квадрата). Тогава не можете да подценявате машината.

Дори ако поставите машината на 25А, защо тел с по-малко напречно сечение? Тук, на принципа на кашата, не можете да развалите маслото ... Напречното сечение може да бъде твърде голямо, само ако сърцевината не се побира в клемния блок. Във всички машини 6 mm² се преместват.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *