Кой RCD да избера, ако мощността е 10 kW 380V?

Здравейте Моля, кажете ми какъв рейтинг (напрежение) на RCD трябва да бъде поставен на 10 kW, 3 фази? Колко бройки, ако има чифт машини с мощност 1,5 кВт?

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! RCD са избрани за тока, съответстващ на тока на натоварване, във вашия случай не е напълно ясно: 10 kW е разпределената мощност? След това избираме RCD и съответния, най-вероятно имате 32-амперна автоматична машина на входа. След това задаваме RCD на по-висока стойност, т.е. 40 A с изключителен ток от 30 mA, за да осигурим защита срещу токов удар.

    И можете да го направите по различен начин. Окабеляването може да има естествени токове на течове, те дори могат да бъдат измерени. В този случай може да има фалшиви позитиви на RCD, особено с голяма дължина на електрически линии (проводници), следователно опция номер 2:
    Зададен на входа на RCD до 40A с ток на задействане 100-300 mA, такъв RCD се счита за пожароустойчив. И вече за всеки потребител, във вашия случай, машината, инсталирайте RCD на 30 mA, например. След това, в случай на изтичане към тялото през двигателя на машина, останалите ще работят, а само RCD на определена машина ще бъде избит. В същото време RCD на машината се избира въз основа на нейната консумация. За три фази 1,5 kW е около 4 ампера. След това задайте RCD на 4 A и 30 mA.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *