Какъв селективен RCD да поставите в електрическия панел след 40А машината?

Сергей пита:
В таблото за управление всички групи са защитени от дифавтомати. Какво селективно узо да сложите в дъската на пода след тезгяха, ако има 40А автоматична машина преди тезгяха. 3 фази? В момента струва 25А, електротехникът у дома отказва да го смени с една стъпка по-високо, позовавайки се на правилната инсталация. Благодаря.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Интересувате ли се какъв трябва да бъде ток на мощност или ток на изтичане? Съдейки по факта, че сте писали за 25А, това е сила. Вашите предположения са правилни и поставянето на RCD на 25A след машината 40A е погрешно. Преди това се препоръчва токът RCD да бъде с една стъпка по-висок от прекъсвачите на по-високо ниво. Сега по-често се съветва, че токът на RCD е равен на тока на по-високо състояние машина, във вашия случай 40А.

Какво точно спори с "коректността"? Така че силовите контакти на RCD са проектирани за превключване и преминаване на ток от 25А, но чисто теоретично, ток от 40А може да тече там? Както разбирам, същата машина автоматично ограничава захранването на вашия апартамент?

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *