Какъв кабелен участък е необходим за 75 kW?

Необходимо е да се изчисли напречното сечение на кабела. Дължина 1000 метра, мощност 75 kW. Коя автоматична машина да постави на входното и кабелното сечение, което да изберем?

(1 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Номиналният ток на мотора е около 190 А. По-точно е възможно да се изчисли, като се вземат предвид коефициентът на мощност и ефективността, посочени в паспорта на мотора, взех средните стойности. При избора на кабел трябва да се вземат предвид и началните токове на двигателя. Не се знае в какъв режим работи електродвигателят - трябва да знаете точно какви входящи токове и дали ще има силен спад на напрежението при стартиране на двигателя.
  За този двигател биха били достатъчни 120 квадратни метра. мм, но с такава дължина ще има голям спад на напрежението, тук трябва да вземете 500 квадратни метра. mm и дори при такова напречно сечение е невъзможно да се гарантира нормалната работа на двигателя, особено ако е трудно да се стартира, ще има голям спад на напрежението.
  Смятам, че е по-целесъобразно да се очертае линия на високо напрежение на такова разстояние и в непосредствена близост до товара да се постави трансформаторната подстанция със свалящ трансформатор 10 / 0,4 kV или 6 / 0,4 kV, в зависимост от това какъв клас напрежение на линиите с високо напрежение във вашия район.
  Това е сериозен въпрос - тук във всеки случай трябва да се свържете със специалисти. И това не е просто свързване на малък товар - тук трябва да се свържете с доставчическата организация и да изясните възможността за свързване на такъв товар. Обикновено съществуващите мрежи с инсталирани трансформаторни подстанции или трансформаторни подстанции не са проектирани да свързват такова натоварване, тогава е необходим нов трансформатор и незабавен друг въпрос - дали съществуващата линия с високо напрежение е проектирана да свързва нов товар?

  отговор
 • valerydem

  Двигател от 75 киловата не е инсталиран просто така. За да свържете такъв двигател, трябва да има проект. Е, ако е безплатна. много простото PUE 6 издание ще ви каже всичко. И най-лесният начин е от 1 мм2 до 9 ампера от тока на натоварване, без грешка.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *