Какво трябва да бъде напрежението между фаза и земя и между нула и земя?

Айвар пита:
Здравейте Имам няколко въпроса:
1) Дали тази разлика в напрежението се счита за нормална?
Между фаза и нула - 234
фаза и земя - 33
нула и земя - 16
2) Наскоро един от обектите спря да работи. Проверих фазата с индикаторна отвертка (нормално, без батерии) има фаза, проверих и вторият проводник също е включен, но слабо. Демонтиран и видя следното (вероятно вместо нула земята е усукана). Вече се сблъсках с този проблем на 3 търговски обекта в този апартамент и сам го оправих, но те имаха метър на тях, но не и на този изход. В контакта беше включен рутер, който може да не е избит поради ниска консумация. Проверих след няколко дни индикаторът спря да гори на втория проводник. Разликата в напрежението не е стабилна. Между фаза и земя (вероятно) от 0 до 1000. Фаза и нула, нула и земя от 0 до 30
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! На нула или на земята, отнякъде дойде неразбираем потенциал. Или "земята" виси във въздуха. Може би лош контакт в ASU (ако е жилищна сграда). Между фазата и земята трябва да има и 220 ± волта. Тоест това не е норма. Или просто сте взели земята от корпуса на подовата дъска - това не може да се направи.

Във втория въпрос думата „уж“ се обърква, т.е. Не знаете какъв вид са проводниците и да ги сменяте? Идентифицирахте ли това по цветово кодиране? Сигурни ли сте, че цветното кодиране се спазва? Можете да намерите заземяване, ако изключите жицата от заземяващия електрод и джъмпера между PE и N-шината от PE шината в електрическия панел. Тогава няма да има напрежение между фазата и условната земя.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *