Какви устройства трябва да се използват за управление на светлината и вентилатора заедно и поотделно?

Здравейте! Необходимо е в банята да се включи както светлината, така и вентилаторът с един ключ извън стаята (само един). Но в същото време трябва да можете да изключвате / включвате само вентилатора на изгорелите газове на закрито. Възможно ли е? Ако да, как да го направя? Минаващите превключватели и импулсното реле, очевидно, не пасват или греша? Благодаря!

Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    Здравейте! Най-лесният начин е да прекъснете фазата с превключвател отвън и да захранвате както вентилатора, така и лампата от него, но за да изключите вентилатора, ако е необходимо, трябва допълнително да инсталирате превключвател по линията от лампата към вентилатора, което ще прекъсне фазата на вентилатора.
    Още по-лесно е да си купите вентилатор с превключвател. Примери за такива на снимката, един от вентилаторите като цяло със сензор за движение. Можете сами да промените вентилатора без превключвател, като изрежете прозорец в предния панел и зададете там превключвателя. Но с подобни решения няма да е възможно да включите вентилатора с изключени светлини, въпреки че мисля, че е малко вероятно да сте там на тъмно.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *