Какви са DIN релсите?

Веднага започнете разговора с това какво е DIN шина и защо се нарича така. Това устройство е разработено от Германския институт за стандартизация (Deutsches Institut fur Normung), поради което получи кратко съкращение DIN. Електротехниците също могат да наричат ​​тази релса релса за динг, защото тя има подобна форма. По-нататък ще разгледаме основните видове и размери на DIN релси, използвани в електрическата работа.

Днес релсите за дин се отличават с такива технически характеристики като размер, форма, материал за производство и дизайнерски характеристики. Първото нещо, с което трябва да започнете, са типовете профили, които могат да бъдат:

  1. Ω форма. Най-популярната форма, използвана в разпределителни табла за автоматични машини, електромер и т.н. На снимката изглежда така:TH-35
  2. С-образна форма. Краищата са огънати навътре, така че хардуерни скоби могат да бъдат инсталирани върху такава DIN шина или терминални блокове.Краищата са огънати
  3. Г-образна форма. Използва се изключително рядко, според целта съответства на релса под формата на С.Размер GПример за инсталиране

Що се отнася до размерите, според стандарта GOST R IEC 60715-2003, ширината и височината на продукта могат да бъдат както следва:

Габаритни размери на профил

Обръщаме вашето внимание на факта, че релсата за дим под формата на омега, която също се нарича TN-35 (общоприето обозначение), може да има три размера, а именно:

Различна ширина и височина

Дължината е различна, в зависимост от производителя. Най-често те произвеждат летви с дължина от 7,5 см до 2 метра, което е напълно достатъчно за щитове от 4 до 96 модула.

Трябва също да се отбележи, че лентите са перфорирани (с отвори) и отливани. Предимството на първия е по-лесният монтаж, тъй като просто завийте стоманената шина през готовите отвори. Обиколката на перфорацията обикновено е 10-15 мм, което е напълно достатъчно за лесен монтаж. Чугунните (не перфорирани) DIN шини са по-надеждни, както Не се огъвайте, ако закачите много машини към тях в шкафа. Между другото, модулни машини са монтирани на DIN шина, както следва:

Изглед отзад

Изглед отпред

Според материала на производство лентите са разделени на алуминий и поцинковани (от неръждаема стомана). При електрическата работа вторият вариант се използва по-често.

В допълнение, има някои видове DIN-релси, а именно: дълбоки и подсилени. Всеки от тях се прилага в свой специален случай.

Е, последното, за което бих искал да ви кажа, е кои производители на барове се считат за най-оптималните по отношение на цена и качество. Сред електротехниците популярни са DIN-релсите, произведени от ABB, IEK и DKS. Тези компании имат доста добри продукти и в същото време умерени разходи.

Остава само да гледате видеоклипа, който ясно показва как да монтирате машината върху релса, както и каква е разликата между производителите на продукти:

Монтаж на прекъсвач

Сравнение на производителя

Това е всичко, което исках да ви разкажа за видовете и размерите на DIN релсите. Сега знаете какво представляват лентите, как се различават една от друга и за какво всъщност се използват!

Ще бъде интересно да прочетете:

Монтаж на прекъсвач

Сравнение на производителя

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *