Как да заменим старите задръствания с автомати?

Собствениците на стари хрушчови, както и частни къщи, рано или късно се сблъскват с необходимостта да заменят задръстванията с автоматични прекъсвачи. За какво е това? Факт е, че електрическите предпазители от минали времена не са достатъчно надеждни и в допълнение, съгласно правилата на PUE p. Ако решите да замените старите предпазители с нови защитни устройства, препоръчваме ви да прочетете инструкциите по-долу. За вас решихме да ви кажем възможно най-много за това как задръстванията се заменят от автоматични машини със собствените ни ръце.

Подготвителна работа

Преди да продължите с модернизацията на домашния щит, трябва правилно да изберете степента на прекъсвача. От своя страна, за правилния избор на характеристики, трябва да определите какво натоварване може да издържи окабеляването ви, ако не планирате да променяте всички окабелявания в апартамента при смяна на щепсели. Стига за това определете напречното сечение на кабелакойто минава през стаите ви и според таблицата по-долу определете максимално възможното натоварване:

Таблица с напречно сечение на медни и алуминиеви проводници

Въз основа на получените стойности можете спокойно изберете текущата машина.

Освен това може да искате да замените електромера с нов. Ако случаят е такъв, ще трябва да получите разрешение от енергийната компания, преди да започнете работа. За целта се изписва изявление, пристига инспектор, проверява дали печатът е счупен, отписва измервателния уред и ви дава разрешение за подмяна. След като се извършат всички електрически работи, трябва отново да се обадите на инспектора, който ще провери правилната връзка и ще може отново уплътнителен електромер.

Ако не е предвидена подмяна на електромера, е възможно да се обменят задръствания на автоматични машини, без да се счупи уплътнението на електромера, и съответно, без да се обадите на инспектора.

Също така на етапа на подготовка, което трябва да закупите DIN шина под размера на прекъсвача и вземете инструмент с изолирани дръжки (отвертки и индикатор за напрежение). След това можете да продължите към основния процес.

Необходими материали

Технология за подмяна

Така че, за да можете да разберете как да замените старите задръствания с автомати, ще ви предоставим стъпка по стъпка инструкции с примери за снимки:

  1. Изключете входното напрежение. Ако живеете в апартамент, можете да изключите светлината при кацането в електрическия панел. В къщата машината за отваряне трябва да бъде пред тезгяха. Няма как да се обезвъздуши напълно жилището? Можете да опитате внимателно да замените щепселите с автоматични машини под напрежение. Но ние не препоръчваме да правите това на неопитни електротехници, както подмяната може да доведе до сериозни наранявания.Табло за кацане на площадката
  2. Извадете щепселите. За целта първо натиснете бутона на автоматичния щепсел и след това развийте и двата електрически щепсела.Стари предпазители
  3. Проверете напрежението на проводниците с индикаторна отвертка. за как да използвате индикаторна отвертка за да определим фазата и нулата, описахме в съответната статия.Тест за напрежение
  4. Изключете всички проводници и внимателно изолирайте жицата, която се захранва (ако не беше възможно да премахнете товара).Изолация от жив проводник
  5. Разглобете напълно щепселите на щепселите, за да направите място за монтажа на DIN шината.
  6. Инсталирайте релсата в електрическия панел с помощта на самонарезни винтове.
  7. следвам връзка с прекъсвач, Входните проводници от електромера трябва да бъдат навити отгоре. Поставете фазата на клема L, нула на N. По-долу трябва да свържете проводниците, които отиват към товара. Диаграмата за връзка е предоставена по-долу:Схема на свързване на защитни устройства
  8. Включете захранването и проверете за правилната подмяна.

Тук по тази технология можете самостоятелно да замените задръствания с автомати. Както можете да видите, няма нищо трудно, основното е да бъдете внимателни и да разберете цялата технология.

Също така препоръчваме да гледате полезен видеоклип, който показва как да обменяте стари защитни устройства с нови:

Надяваме се, че предоставената инструкция беше разбираема и полезна за вас. Препоръчваме в допълнение към инсталирането на прекъсвачи, задължително да се свърже RCD в щита, който е защитен срещу изтичане на ток и, съответно, токов удар. Ако все още не разбирате как сами да замените задръстванията с автомати, можете да зададете въпроса си в коментарите под статията!

Със сигурност не знаете:

(9 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *