Как да свържете изводите в къщата: на серия или със звезда (успоредно)?

Здравейте Моля, кажете ми как правя кабелите в къщата. Щитът е монтиран на улицата. 5 kW разпределени. От него към щита в къщата се полага кабел 3 * 6. Автоматичен 25А от него кабел към стабилизатора 5 кВт. От стабилизатора до група еднополюсни автомати, свързани помежду си.

Въпрос: кабел за контакти 3 * 2.5, за осветление 2 * 1.5. Отворен тип окабеляване. Мога ли да поставя гнездата в една стая на една 16А машина, като ги храня последователно по 3 * 2.5 кабел. Или позволете ми да използвам кабел 3 * 4 от разпределителната кутия и след това преминете към 2.5. Или да дръпнете кабел към всеки контакт? Благодаря предварително.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Да, преди, като цяло, всичко се захранваше в една линия с чифт предпазни тапи. А фактът, че предлагате да разделите линиите на стаи и да поставите всяка от тях на вашата машина (разбирам правилно?), Като цяло е прекрасен. На следващо място, за свързване на търговски обекти. Когато всички гнезда са поставени успоредно на един кабел - това се нарича връзка с връщане. Когато има проводник от разпределителната кутия или щит към всеки изход - се нарича връзката на изводите със звезда. Първият вариант (ваш) е няколко пъти по-евтин, а вторият е по-надежден, защото когато проводниците изгорят от един контакт, другите ще продължат да работят.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *