Какво е важно да знаете при избора на вградена фурна?

Когато избирате фурна за кухнята, трябва да обърнете внимание на много важни технически характеристики, включително размерите на корпуса, вида на изпълнение, мощността и наличието на допълнителни функции. Най-популярните днес са вградените модели, които са инсталирани във вътрешността на кухнята, като по този начин спестявате място в стаята. По-нататък ще ви кажем как да изберете вградена електрическа фурна през 2017 г., предоставяйки мнения на експерти и списък на най-популярните модели.

Основни критерии за подбор

Вид изпълнение

Първото нещо, което трябва да решите при избора на фурна, е дали това ще зависи от плота или дали техниката ще бъде напълно независима. Препоръчваме да изберете втората версия по следните причини:

 1. Зависимата фурна трябва да бъде разположена под плота, в резултат на което те не могат да бъдат поставени на различни места.
 2. Свързана печка с фурна, свързана към един контакт. Тъй като оборудването е достатъчно мощно, старото окабеляване може да не издържи такова натоварване.

Както можете да видите, недостатъците са значителни, така че би било много по-разумно да изберете независима електрическа фурна от вграден тип.

размери

По правило размерите на фурната са стандартни. За да изберете фурна по размер, трябва да се съсредоточите върху кухненски комплект, дълбочината на който обикновено е 55 см. Що се отнася до височина и ширина, повечето модели имат размери 60 * 60 см. От своя страна височината може да бъде малко по-малка - 45 см, а ширината обратно повече - от 90 до 120 см. Когато избирате вградена фурна по размер, първо трябва да се съсредоточите върху кухненския комплект и предназначението на оборудването.

Размери на случая

мощност

Всъщност, далеч от най-важния параметър, на който трябва да обърнете внимание. Факт е, че най-често мощността на вградените фурни не надвишава 4 kW. Колкото повече мощност, толкова по-бързо се загрява камерата, така че не е нужно да се фокусирате много върху този проблем. Единственото, което бих искал да отбележа, е, че преди да изберете електрическа фурна, уверете се, че окабеляването в къщата е в състояние да издържи натоварване от 3-4 кВт. В противен случай трябва заменете окабеляването в къщата до нов, с медни проводници със сечение най-малко 2,5 мм2.

Допълнителни функции

За да изберете висококачествена и в същото време евтина фурна за кухнята, трябва да знаете какви функции трябва да присъстват в нея и кои е по-добре да откажете. Защо да плащате за това, което няма да използвате? Така че в модерните вградени фурни може да присъства следната функционалност:

 1. Механично или електронно управление. Да, сензорът е по-удобен, но често се проваля и се отразява на цената на оборудването. Ротационните превключватели са по-надеждни и освен това правят фурната по-евтина.
 2. Енергиен клас. Трябва да е "А", т.е. най-икономичен.
 3. Таймер. Без него ще бъде по-трудно да се готви ястие, защототрябва постоянно да гледате времето, за да изключите фурната навреме.
 4. Наличие на грил функция и конвекционно отопление. Много полезни програми, благодарение на които можете да разширите списъка с ястия за готвене във вградената фурна. Има и модели с микровълнова функция. Цената на такива устройства ще бъде по-висока, но фурната може да се използва като микровълнова фурна, което е много удобно. Освен това можете да изберете електрическа фурна, в която да пържите кебапчета (шишчета), да готвите кисели млека, сухи плодове и т.н.
 5. Защитно изключване при прегряване. Задължително е, защото предпазва оборудването от аварийни ситуации.
 6. Вентилатор за охлаждане на врати. Благодарение на допълнителен вентилатор, вратата няма да се нагрява и в същото време предпазва околните мебели и уреди от нагряване.
 7. Телескопични водачи. С тяхна помощ ще бъде с порядък по-лесно да получите готово ястие (или просто да оцените степента на готовност), и най-важното е, че няма да се изгорите едновременно.
 8. Система за почистване. Възможно е да има лек емайл, който ще трябва да се мие ръчно с почистващ препарат след всяко готвене. По-удобен тип почистване на вградената фурна е хидролизата, при която почистващият препарат се излива в специална тава и режимът на почистване се активира. След това мазнината от стените се отстранява много по-лесно. Има и модели с каталитично и пиролитично почистване, благодарение на което мазнината се разгражда независимо и се отстранява от стените на фурната поради температурата вътре в камерата достига 500заВ. След като научите за всички опции за почистване, трябва да изберете най-подходящия вариант за вашите собствени условия, като се съсредоточите върху материалните възможности.
 9. Наличието на сонда, която може да контролира температурата на чинията на дъното
 10. Защита на детето. Не по-малко важна функция, която не бива да забравяте.

Препоръчваме ви също да се запознаете с мненията на експерти относно избора на фурна, която предоставихме във видеото:

Съвети от М. Видео

Преглед на модела

Затова разгледахме как да изберем правилната електрическа вградена фурна. Сега нека поговорим за това кои фирми и модели фурни се считат за най-надеждните.

Топ производители

Има доста производители на електрически вградени шкафове, но за най-високо качество днес може да се счита:

 1. Miele
 2. Electrolux
 3. Hotpoint-Ariston
 4. Bosch
 5. Hansa
 6. Gorenje
 7. BEKO
 8. Zanussi
 9. Аско
 10. Fornelli

Независимо от това, първите 7 фирми се считат за най-висококачествените и са спечелили доверието на купувачите. Когато избирате вградена фурна за кухнята, препоръчваме да дадете предпочитание на ТОП-7.

Оценка на модели

Е, последното, за което бих искал да говоря, е кои електрически фурни са най-добри по цена и качество. Ако не знаете кой вграден модел да изберете за къща или апартамент, препоръчваме ви да се запознаете със следните опции на фурна.

45 см ширина:

 • Fornelli FEA 45 Sonata WH
 • Ardesia HSN 040 БЯЛ
 • MAUNFELD MEOXN 376RBB TA
 • Schaub Lorenz SLB ES4610
 • Zigmund & Shtain EN 192.522 B

Ширина 60 см:

 • Electrolux EZB 52410 AK
 • Ханза BOEI62000015
 • Bosch HBN231E4
 • Gorenje BO 53 CLI
 • Kuppersberg HO 657 BX

Затова предоставихме инструкции за избор на фурна за кухнята. Както можете да видите, има много нюанси, за които трябва да знаете, преди да отидете в магазина за покупка. Надяваме се, че сте се насладили на нашите съвети как да изберете електрическа фурна за вграждане през 2017 г.!

Препоръчваме ви също да прочетете:

Съвети от М. Видео

Преглед на модела

(12 гласа)
Зареждането ...

3 коментара

 • Евелина

  Горещата точка е видяла готини фурни като цяло, толкова е интересно да се представят врати и чаршафи, сега сам искам това)

  отговор
 • Виталий

  Купихме фурна Indesit преди няколко години. честно, на случаен принцип), но явно интуицията ми не ме разочарова, фурната се оказа отлична!

  отговор
 • Танатос

  Е, всъщност да, аз също сега от това, което е в магазините, като горещи точки най-вече. Всъщност можете да видите какво са правили хората, които обичат и знаят как да готвят за едни и същи хора, знаете как ще бъде по-добре и по-удобно.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *