Как да изберем прекъсвач за група от 9 мотора?

Има група потребители под формата на 9 асинхронни електродвигателя, данни от един двигател (11 kW, In 26A, Ip 156A). Всички двигатели ще се захранват чрез стартери и термично реле, но възникна въпросът как да се изчисли отварящата машина за цялата група. Ако номиналният ток е 9 * 26 = 234А, но входният ток е 156. Дали прекъсвачът на 250A с характеристика D няма да работи? Ако е допустимо, 8 двигателя ще работят и 9-и ще стартира. Моторите въртят смесителите. Началните условия все още не са известни. Моля, споделете методологията или литературата.

Зареждането ...

6 коментара

 • Admin

  Характерна D - честотна характеристика на електромагнитното освобождаване 10-12. Тоест, токът, при който електромагнитното освобождаване на машината ще отключи, е 2500-3000 А. Що се отнася до тока, по-добре е да се измери работните и стартовите токове, за да има точни стойности. Ако двигателите ще работят при различни натоварвания, е необходимо да се измери токът на всеки двигател, за да се избере правилната машина.

  отговор
  • Александър

   В шкафа ще има 9 автоматични прекъсвачи за защита на двигателя от типа ABB MS161, възможно ли е в този случай да се смени прекъсвачът на входната верига.
   След гребен за превключване на нож и 9 автоматична защита на двигателя.

   Всички електродвигатели работят с едно и също натоварване.

   И все пак правилно смятам, че максималната настройка на термично реле трябва да бъде не повече от In * 1,25? Според PUE.

   отговор
   • Admin

    Невъзможно е да се замени входната автоматична машина с превключвател за нож. Тези две комутационни устройства имат различни цели.

    отговор
    • Александър

     Благодаря, но все още има въпрос.
     Такава автоматична машина Compact NSX NSX250N TM-D,
     Правилно разбрах, че той може да бъде настроен
     кратността на тока на късо съединение е 5 ... 10 x In, тогава има максимална настройка 2500A, което в моя случай е достатъчно, когато всички EDS се стартират едновременно. 1400a. Въпреки че никой няма да ги пусне едновременно.

     И можете да разберете от машината. Какви са настройките.
     (време закъснение по време на претоварване)
     15 s 6 x Ir
     120 ... 400 s 1.5 x In

     и

     дълъг диапазон на забавяне
     0.7 ... 1 х вх

     отговор
     • Admin

      Закъснението по време на претоварване е времето, през което машината ще работи в случай на претоварване - превишава номиналния ток. Това е необходимо за селективността на работа на прекъсвачи - входният прекъсвач трябва да има по-дълго време на закъснение от машините на изходящите линии. Обхватът на дългите закъснения на работа също е параметър за настройка на селективността на работата на машините, ако не се лъжа, параметрите на работа в случай на късо съединение се коригират.

    • Александър

     И как да се изчисли кабелът на изходната линия, като се вземе предвид токът на късо съединение. На входната машина ще бъде инсталиран терминален блок с 27 крана на фаза. Там можете да държите максимум 10-16mm2. след това 9 автомати на 25А. Какво напречно сечение на кабел да изберете за секция от входа към всеки автомат 25А, така че да оцелее на късо съединение? Въвеждащ 250A Har. D, кратност 10.

     отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *