Как да включите полилея и брада от различни места в спалнята?

Адил пита:
Здравейте! Имам такъв въпрос. Спалнята има полилей и отстрани на леглото с два ARB превключвателя. Клиентът се нуждае, така че на входа да се включи - изключва полилея и може да го изключи - включете го с един ключ и включете бравата с другия си ключ (същия принцип от друга страна)
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! И какъв е проблемът или въпросът? Задайте превключвателите с две клавиши. Както го разбирам, те трябва да се включат само от едно място (директно от леглото) и да свържат бравата през втория ключ за превключване, сякаш е обикновен превключвател. И това е всичко

От другата страна на леглото също трябва да изключите полилея? Тогава тя вече не е преминаваща, но са необходими кръстосани превключватели. По-скоро в първата и последната точка - преход, а в средата - кръст.

Оказва се, че трябва да поставите кръстосан превключвател от едната страна на леглото, а от другата страна на прохода. По-лесно е, разбира се, да поставите 2 ключове с един ключ, единият от които ще бъде превключвател, а вторият с преминаващ или напречен превключвател.

Но можете да разполагате с преходни и кръстосани клавиши с две групи със същия дизайн на бутони и рамки (вижте Legrand).

Тази статия описва как да свържете кръстосани превключватели.
https://electroexp.com/kak-podklyuchit-perekrestnyj-vyklyuchatel-sveta.html

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *