Как да разбера дали броячът работи, ако се навие 2 пъти повече?

Катрин пита:
Добре дошли! Такъв въпрос тук ....

През декември дойде вестникът, че трябва да сменя брояча и отидох в нашия CSW. Бяхме посъветвани да купят метър от тях и инсталацията ще бъде безплатна, което направихме ние. Броячът беше настроен еднофазен.

Ако по-рано (със стария метър) плащахме 230-400, 400 сметнахме това със средния процент, защото не дадох показания, сега идва повече от 700.

Оказва се, че преди изразходвахме 50-80 кВт. на месец, а сега харчим 180.
Електрик се обади от същия офис, за да провери брояча и в същото време дали някой отляво е свързан с нас, но той каза, че няма леви връзки и броячът работи.

Бих искал да знам как може да бъде това и дали изобщо може да бъде ???

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Очевидно новият брояч има различен клас на точност. Всъщност вие сте в обща ситуация, това в момента е гореща тема.

За да проверите точността на показанията на измервателния уред, можете да изключите всички електрически уреди, да включите устройството с известна мощност, да свържете измервателния уред към ватметър за мощност (друго име е електромер) за пълнота на експеримента и да видите колко кВт / ч се прегръща, например, за час.

Ако забележите, че глюкомерът "лъже", можете да платите за подмяната за своя сметка, но когато купувате нов, уточнете дали ще ви бъде разрешено да го поставите, не в магазина, а в организацията, която ще извърши инсталацията и запечатването.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *