Как да узаконим подмяната на електротехници в апартамента и да увеличим мощността

Иван пита:
Добър ден Моля, кажете ми следното: в къщата има апартамент от серия II-68-01 със старо окабеляване и входно AV от 40 A и алуминиево окабеляване в апартамента. Смятам да заменя цялото окабеляване - имам ли нужда от разрешение за тази операция? И ако е необходимо, къде да кандидатствам за такова разрешение?

Също така възниква въпросът за увеличаване на мощността, защото 40А, ако е груб, е 8,8 кВт, а апартаментът има индукционен котлон (7 кВт), фурна (3 кВт), пералня и съдомиялна машина, климатик (1,5 кВт), отопляем под на площ от 12 м2, бойлер в случай на горещо изключване и т.н. на малките неща. Необходимо ли е да увеличите мощността в този случай? И как да го направите официално?
Благодаря ви!

 

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Нямате нужда от разрешение за смяна на окабеляването, за увеличаване на мощността отидете до управляващата компания (или който отговаря за захранването на входа). Ние засегнахме този въпрос в статията. https://electroexp.com/vydelennaya-moshhnost-elektroenergii.html Не можете да увеличите, ако не включите всички изброени устройства едновременно.
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *