Как да свържете SIP-4 2x16 проводници един към друг?

Здравейте! В лятната вила имаше нужда да се прехвърли жицата, свързваща къщурката с опората на електропровода. Но, защото Сега дължината на жицата не е достатъчна, трябваше да копая допълнителен стълб и да използвам котвата за закрепване, за да извадя старата жица от къщата и парче от новата от опората на електропровода. Между краищата на тези парчета направиха контур и искат да се свържат на това място. Как мога да свържа тези две парчета проводник SIP-4 2x16, без да използвам MJPB изолирани ръкави (тъй като няма ръчна преса, за да ги кримпвате)? Възможно ли е например използването на:
1) стягащ клон P4 или P616R NILED;
2) алуминиеви ръкави с алуминиеви болтове AMG 10-35 IEK;
3) Клемен блок - 16 mm2, 30 A EKF PROxima.

Може би има други опции?

Зареждане...

5 коментара

 • Admin

  Здравейте! Първият вариант просто се използва за свързване към SIP, бих го използвал. Ако решите да използвате ръкавите - осигурете техния добър контакт и защита от влага.

  Отговарям
  • Сергей

   Здравейте!
   Има ли SNIPs на PUE и други документи, които казват, че е възможно да се свърже (удължи) SIP? Той се обади на инженера за проверка и контрол за изясняване в градските мрежи за разпространение (нещо подобно се нарича), каза, че не трябва да има прекъсвания (трябва да има здрав проводник от щита до поддръжката на електропровода) и ако има проверка, ще ми напишат някои това предписание (очевидно за преодоляване на пропастта). Затова питам - има ли някакъв документ, който позволява свързване с помощта на ръкави MJPB и скоби за разклонения P4 или P616R, към които можете да се обърнете?

   Отговарям
   • Admin

    Тоест предлагат ви да замените цялата линия, за да увеличите десетина метра SIP?
    Нека го направим сега Направете клона към дома си директно със скоби за клони „Орех“, закрепете скобите към опората с помощта на скоби за затягане на котва. Тази връзка ще бъде подобна на тези, които те свързват към електропроводи у дома. Ако педя е твърде дълъг, свършете тръбна работа. Друг вариант е да се говори за инсталиране на щит върху опора и полагане на брониран кабел под земята - но това е скъпо и има малко практическо значение.

    Отговарям
    • Сергей

     Здравейте!

     Ако под скоби „гайка“ имате предвид - P645 (а не U734M, които по-често се наричат ​​така), тогава на опората на електропровода, от която има разклонение към моята секция, те свързаха главната линия и моя 9-метров клон SIP 4 2x16. Това парче се издърпва със скоба за закрепване към междинен стълб, висок 3,5 метра, а към същия пост още едно парче се изтегля с втора скоба за закрепване на котва на 25 метра от щита в близост до къщата. Ако ви разбирам правилно, предлагате да свържете тези два края заедно в междинна колона, като използвате същия P645. Не се съмнявам във вашите думи, че „е необходимо“ да направите това (склонен съм към тази опция).Просто искам да намеря информация - има ли някъде в официалните документи, инструкции или някъде другаде даденият метод за връзка, разрешен за изграждане на проводника, за да се защитя в случай на някакви въпроси от проверяващите (както писах по-горе, моя становището и становището на инспекторите от градските електрически мрежи не съвпадат). И както правилно отбелязахте, не дърпайте цялата линия наново над 9 метра. Което, освен материални и времеви разходи, води до нарушаване на уплътнението на входа на щита и свързаните с него бюрократични моменти (няколко пъти в работно време, отидете до HERS - пишете заявления, обадете се на уплътнителя, вземете отпуск от работа, когато уплътнителят пристигне, тогава, очевидно, обадете се на специалист от въздушната линия, за да приеме току-що изтеглената линия и т.н., и т.н.).

     Изводът е:
     Връзка с помощта на P645, но имам нужда от информация от изключено. източници за възможността за такъв метод на свързване за моя случай. Съществува ли някъде или не?

     Отговарям
 • Admin

  Всички връзки трябва да бъдат фиксирани върху опората с котви. Може би сте обяснили неправилно задачата на специалиста на градските мрежи. Връзката не трябва да се осъществява във въздуха, тъй като това може да повлияе на носещите характеристики на кабела и силата на линията в точката на свързване ще бъде по-ниска.
  Ще повторя вашето предложение към вас:
  „На ПОДКРЕПАТА (НЕ МЕЖДУНАРОДНАТА - ТОЙ Е ПОСЛЕД ОТ КЪДЕТО ОТИВЕТЕ НА ДВОРА), направете връзката със скоба за разклонение, заменете 9-метровата си част с ЕДНО парче, което се нуждае от дължина и това е всичко.“
  Те изискват това от вас.
  Не можах да намеря регулаторни документи, позволяващи или забраняващи връзката. Тази информация е записана в спецификацията за връзката, най-вероятно.
  Но в EMP има клауза 2.4.15.
  „Уплътнителните връзки трябва да имат механична якост най-малко 90% от якостта на опън на жицата.“ Дори и без да се разглежда документацията, става ясно, че предложените опции не осигуряват 90% от силата на SIP ...
  Но ръкавите MJPB са специално проектирани за свързване на гореспоменатите проводници. Не трябва да търсите тук как да излезете от ситуацията и да спестите пари, а да поканите или да отидете сами (вместо да се обадите) при мрежовия инженер и да обясните ситуацията. Може би той ще позволи връзката да се извърши на междинна опора.

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *