Как да сглобяваме електрически панел за гараж и как да докарваме електричество към него?

Амирхан пита:
Добър ден, аз правя отделен щит в къщата за няколко изхода, особено за мощни консуматори като заваръчен инвертор или компресор, SIP 4 е подходящ у дома, алуминиев кабел излиза от глюкомера, трудно ми е да кажа напречното сечение, но е дебел, искам да свържа 2x6 меден VVG към него с помощта на перфорирана скоба 30 метра дължина и водят до балдахина, където ще бъде щитът, и до щита земята отделно, въпросът е дали земята трябва да бъде свързана с работна нула? И необходимо ли е да свържете тялото на щита към земята? Или е по-добре да вземете пластмаса? На улицата. 4-5 гнезда просто ще се поберат на таблото
Отговорът на въпроса:
Добър ден, защо да се свържете с пронизваща скоба? Може ли напрежението на този кабел да бъде премахнато? Ако е възможно - свържете по нормални начини, като ръкави, болтове и други неща, а по-скоро заменете изходящия проводник от електромера на меден.

Що се отнася до земята и нула - може да е необходимо, може да не е необходимо. Не казвате какво се случва във вашия въвеждащ съвет, откъде сте получили земята си и каква система за заземяване е организирана. Ако TT - тогава не е необходимо, ако TN-C-S - тогава също не е необходимо, ако той вече е свързан в щита.

Ако в къщата има охрана, тогава всичко е един и същ метал, дори пластмаса, който харесвате и го облечете. Ако е метал, тогава тялото му трябва да бъде заземено.

На улицата трябва да използвате метални щитове.

Какъв точно е правилният начин за свързване? Тъй като този щит е допълнителен и има земя, бих поставил на ваше място 1 автоматична машина на 25-32A и 2 difavtomats (или 2 RCDs + обикновени автомати - същите по значение и функции): един от тях на светлина (6-10A) , а другата към изхода (Не повече от 16А). Или обратното, 1 дифавтомат, общ за 25-32А и 2 конвенционални машини

Как ще свържете вашия инвертор и компресор? Създадени ли са за включване?

Каква е стойността на въвеждащата машина? Позволява ли едновременно използването на компресор и инвертор? Ако е възможно, тогава разделете гнездата на 2 групи, т.е. поставете върху тях 2 различни difavtomats на 16A, тогава можете едновременно да заредите гнездата докрай, но основното е да знаете кой от гнездата е свързан към коя група.

В някои случаи те просто правят автоматична машина и отделен контакт за мощен потребител, те също така продават електрически контакти за 25-32 ампера и дори трифазни. Като цяло вашият въпрос ме кара повече да гадая на кафе основа, отколкото да отговарям. Ако не ви отговорих какво искате да чуете, тогава задайте въпроса си по-конкретно и подробно.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *