Как да премахнете вътрешната светлина на автомобил?

Темата на днешната статия е малко по-различна от останалата част от материала. сайт ElecroExpert, Колата и електротехникът са тясно свързани, така че понякога ще ви предоставим най-интересните инструкции за ремонт на осветление и окабеляване в колата, както повечето хора вече имат собствена кола. Днес ще поговорим за това как да премахнем интериорната светлина със собствените си ръце.

Причини за оттегляне

Фото интериорно осветление в колата

Основните причини за това събитие могат да включват следното:

  • подмяна на повреден дифузор;
  • замяна на електрическа крушка с по-мощна;
  • проверка за контакт (ако светлината не работи);
  • пълна подмяна на осветителното устройство.

За да не повредите целостта на приспособленията, дифузора, вътрешната облицовка или самата крушка, е необходимо внимателно да я разглобите, за което ще говорим по-късно.

Правилно разглобяване

В зависимост от марката и класа на автомобила, отстраняването на вътрешната светлина може да се извърши по различни начини. Причината за това е различният дизайн на монтажните дифузори. Днес продуктите, обезпечени с помощта на специални знамена и пролетни клипове, са популярни. В първия случай просто трябва да дръпнете прозрачния капак към вас. Във втория - с помощта на тънка минус отвертка трябва да откъснете капака на специално определени места (ние ги подчертахме на снимката).

Обръщаме вашето внимание на факта, че демонтирането трябва да се извършва с изключително внимание. За да премахнете дифузора, не се изисква много сила, така че ако възникне съпротивление, това означава, че правите нещо нередно. По-добре е да прегледате отново всички стави, може би дупката за отвертката е скрита някъде другаде.

Трябва също да се отбележи, че понякога капакът се отстранява самостоятелно, а понякога заедно с "вътрешностите". Зависи от конструктивните характеристики на устройството. Веднага щом премахнете първото препятствие, ще се появи ново - крушка. В зависимост от тип капачка Лампите могат да се изключат по различни начини: ако натиснете пружината или просто изключете контактите.

На следващо място, трябва да премахнете вътрешната светлина на автомобила със собствените си ръце. Обикновено тя е фиксирана към корпуса с няколко винта (от 2 до 4) или механична ключалка. Тук трябва да бъдете изключително внимателни, защото свързването към акумулатора на батерията е свързано към кутията. Всичко, от което се нуждаете, е да изключите контактите.

Друг важен съвет - маркирайте проводниците за себе си, защото след ремонтните работи трябва да инсталирате вътрешната светлина на старото място. За да направите това, можете да използвате електрическа лента с различни цветове или маркер.

Визуална видео инструкция

На вашето внимание кратък видео урок, в който можете да видите всички тънкости на това събитие:

Видео инструкция: как да премахнете вътрешната светлина

Това е цялата технология за монтаж и демонтаж. Както можете да видите, няма нищо сложно, основното е да сте изключително внимателни и точни. Препоръчваме ви също да прочетете статията: как да премахнете прожектор!

Видео инструкция: как да премахнете вътрешната светлина

(4 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *