Сглобяваме най-простия проектор за 5 минути

Продължаваме да разглеждаме най-много просто домашно приготвено и сега ще поговорим за това как да направите проектор със собствените си ръце у дома. Такова домашно устройство ще е необходимо, за да замести домашното кино и да гледате лични снимки или дори филми на големия екран. Дори дете може да сглоби такъв проектор от картонена кутия и лупа и той ще го направи за не повече от 5 минути. И така, представяме на вашето внимание технологията на производство на най-простия проектор от импровизирани средства

Стъпка по стъпка инструкции

За да ви е ясно как да направите проектор от кутията и телефона, ще разгледаме всички стъпки стъпка по стъпка с примери за снимки:

 1. Ние подготвяме материали и инструменти за сглобяване: кутия за обувки, обектив с 10-кратно увеличение, канцеларски нож, обикновен молив, електрическа лента, щипка за хартия и разбира се смартфон.Списък с материали
 2. Изрежете прозорец за инсталиране на лупа. В центъра трябва да се монтира лупа. За да центрирате обектива самостоятелно, препоръчваме да рисувате диагонали от дясната страна на кутията. Така ще разберете къде е центърът и тогава ще бъде по-лесно да направите равномерен разрез. След като измерите диаметъра на лупа, използвайте компаса, за да направите маркировка, върху която можете просто и точно да изрежете дупка.
  Правоъгълен центърЗакръглете лупатаИзрежете кръг
 3. Закрепваме лупата с електрическа лента към кутията. Можете да използвате всякакви други крепежни елементи, които са под ръка, например силикон или пистолет за лепило. Трябва да се опитате да направите монтажа силен, така че обективът да не се спуска или да се счупи.
  Монтаж на лупа
 4. Ние подготвяме щанд за смартфона. Можете да използвате обикновен кламер, като го огънете съответно, или можете да направите стойка със собствените си ръце от парчета картон. Поставката трябва да фиксира телефона почти изправен.
 5. Изключете светлината в стаята и тествайте домашен проектор. Трябва да изберете правилното разстояние от смартфона до обектива в кутията. Експериментирайки с местоположението на устройството, можете сами да изберете най-подходящия ъгъл, в който се прожектира ясно и ярко изображение.
  Перфектно местоположение
 6. Изтеглете приложението на телефона си, с което можете да завъртите изображението. Това е необходимо, защото когато прожектирате видео или картина от телефон, изображението се преобръща на 180 градуса според законите на оптиката. Потребителите на Android могат да инсталират Ultimate Rotation Control, а собствениците на iPhones и iPads могат да използват Video Rotate And Flip или нещо подобно. При някои модели телефони ще бъде доста просто да изключите „екрана за автоматично завъртане“ и да обърнете телефона с главата надолу.Флип на екрана
 7. Последният щрих - трябва да направите вход в полето, за да заредите мобилното устройство, така че да не се разтоварва по време на гледане.
  Връзка към зарядното устройство

Можете ясно да видите целия процес на сглобяване във видеото:

Прост начин да направите евтин киносалон

Тук, съгласно такива инструкции, можете да направите проектор със собствените си ръце у дома. Както можете да видите, няма нищо сложно и няма нужда да харчите пари за закупуването на материали, защотокутия, електрическа лента и дори лупа могат да бъдат намерени в собствената ви работилница.

Какво друго е важно да знаем

Ако искате изображението на стената да бъде по-ярко и ясно, по-добре е да използвате не телефон, а таблет или лаптоп. В този случай лупата трябва да бъде по-голяма, защото размерът на самия екран е по-голям. В този случай използваме специален тип лещи - правоъгълна леща Fresnel, тъй като намирането на подходяща стъклена леща не е лесна задача. Можете да закупите такъв обектив в Интернет. Пример за това как бързо да направите проектор от лаптоп или таблет, можете да видите на снимката по-долу:

Друг важен момент - ако едно домашно устройство не прожектира много добра картина на стената и в същото време вече сте се опитали да промените местоположението на смартфона, това означава обектива. Опитайте да го избършете или да го замените с по-добър, ако сте закупили по-евтин вариант преди това. Увеличаването на размера на обектива също може да подобри картината.

Освен това бих искал да обърна внимание на важен нюанс - за да може домашното кино да покаже ясна картина, яркостта на мобилното устройство трябва да бъде настроена максимално. Можете да подобрите яснотата на проектора, като боядисвате вътрешните стени на кутията от картон в черно, например, спрей боя или обикновен маркер, можете да го залепите вътре с черна хартия.

Тя трябва да изглежда като слайдшоу на стената

Стената, на която ще се показва слайдшоуто или видеото, също има свои собствени изисквания. Най-добре е проекцията да се насочи към специално платно за проектора, но ако това не е така, хартия с размер А1 ще направи, монтирана в рамка или просто върху стена с помощта на бутони. Бих искал също да поясня, че можете да използвате такова домашно кино у дома, само ако стаята е достатъчно тъмна. Светлината ще прекъсне изображението.

Платно за проектор

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да направите проектор със собствените си ръце у дома! Ако сте харесали нашите идеи, не бъдете много мързеливи да ги споделите с приятелите си в социалните мрежи, така че те да знаят и за технологията на монтажа на домашно кино за 5 минути!

Ще бъде полезно да прочетете:

Прост начин да направите евтин киносалон

(22 гласа)
Зареждането ...

5 коментара

 • Igoryan

  Супер! Ще трябва да пробвам) Уважавай)

  отговор
 • georgil

  как да инсталирам допълнителна лупа на проектора вътре в полето за ярко осветяване на картината на стената на екрана Имам нужда от видео изхвърлете връзката моля

  отговор
 • Александър

  Всичко това е глупост + огледало и това вече е минус.

  отговор
 • Валери

  За да гледате видеото, не е нужно да търсите някаква специална програма за прелистване на изображението на 180 градуса. Можете да направите всичко много просто да се смеете. - Изключете „Автоматично завъртане на екрана“ в настройките на телефона и в това поле поставете телефона с главата надолу. Това е всичко ...

  отговор
 • мошеник

  Задължително лупа x10? И какво разстояние трябва да има между лупа и телефон?

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *