Как да направите мигаща гирлянда от крушки?

Добър вечер Може би някой ще ви каже как да направите просто устройство (контролер) или нещо подобно за импровизирана гирлянда. Направих гирлянда от 12 V лампи с нажежаема жичка по 40 W всяка, от запасите на стария ми баща (баща ми беше енергиен инженер), той ме научи на нещо, но най-вече съм самоук. Гирлянда с капацитет 800 вата, аз я окачвам на улицата, включвам я вечер - красиво, крушките по размер, като обичайните 60-дузина, или тъкане, боядисани с различни цветове от акрил. Искам да мигна. Помощ!

(1 гласа)
Зареждането ...

6 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Най-простият вариант е предоставен във видеото. https://youtu.be/s4vaQyVIflk.

  отговор
  • АЛЕКСЕЙ

   Така е, но какво да направите, ако гирляндата изяде 800 вата, а стартерът е проектиран до 80

   отговор
   • Admin

    Спойка сложна схема по примера на фабричната.

    отговор
    • АЛЕКСЕЙ

     Има ли схема?

     отговор
     • Admin

      Този се предлага на подобни форуми. Веригата е подходяща за свързване на 20 лампи с напрежение 12 V или 10 лампи с напрежение 26 V. Кондензаторът трябва да бъде класиран за напрежение от 350 V и по-високо. Чрез увеличаване или намаляване на капацитета на кондензатора можете да регулирате съответно мигащата честота на гирлянда.

 • АЛЕКСЕЙ

  Извинявам се за неотменимостта, имайки предвид, че съм чайник, бихте ли могли да дадете характеристиките на ценеровия диод и диодите в моста. Всички останали части са посочени. Благодаря много.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *