Как да направите машини за дистанционно управление в щита?

Николай пита:
Здравейте Попаднах на проблем от тази поръчка: Вкъщи трябва да можете да изключите машините дистанционно. И не всички. Интересно ми е да изключите цялото електричество, освен да изключите хладилника. В щита на площадката има три машини 16A 16A и 23A ... Както разбирам, 23 ампера отиват до кухненската печка и можете да ги захранвате с хладилник и след това не пипайте една машина.

И тогава основният въпрос е с кое устройство мога да изключа тока от две други машини в апартамент, така че само аз да имам достъп до изключване / включване.

Така че ако изключих светлината, никой не би могъл да я включи освен мен? Може би можете да внесете някакъв вид реле с дистанционно управление в апартамента от машините? или някаква цифрова машина с код? Какво можете да посъветвате?

 

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Не на 23, а на 25 може би? О, добре. Не, не можете да използвате печка с хладилник. Според SP 256.1325800.2016 стр. 10.2 (печката трябва да бъде свързана към отделна групова линия). Но това е вашият бизнес и вашето решение.

Знаете ли, че прекъсвачът не е превключвател на светлината в тоалетна и не можете да го дърпате напред и назад, тъй като не е проектиран за такава работа? Защо имате нужда от това? За да отидете на работа за обеззаразяване на целия апартамент, с изключение на хладилника?

Това се нарича линии без прекъсване, прочетете повече в статията -https://electroexp.com/dlya-chego-nuzhny-neotklyuchaemye-linii-v-shhite.html

Към края има схема за дистанционно изключване на прекъснати линии с помощта на контактор и реле за изтичане на Wi-Fi, вместо това можете да използвате радио реле, схемата ще бъде същата.

По принцип има задвижвания за дистанционно управление на машини, но е по-вероятно да включат товара, ако той е избит.

 

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *