Как да направите автоматично изключване с ръчно активиране на газовия клапан?

Муса пита:
Добър ден на вас. Третият ден търся решение на проблема, помогнете. Въпросът е, че понякога те изключват електричеството в нашия град. Къщата на леля ми има газово отопление, котелът е пещ за преобразуване на въглища, доставя се газ и е монтирана горелка. Имаше отворена отоплителна система с чугунени батерии, сега затворена с биметални батерии. Има циркулационна помпа. PVC тръби. Без помпа не работи, защото няма циркулация. Една нощ, когато тя спеше, светлините бяха изключени и помпата спря да работи и нямаше газова горелка, тъй като нямаше автоматизация. В резултат на това водата започна да кипи и PVC тръбата се спука. Леля е възрастна, живее сама. Тази пляскане от разкъсването на тръбата наистина я изплаши и сега тя се страхува да остави котела през нощта.

Купих газов електромагнитен клапан за нея, инсталирах го на тръбата за подаване на газ и от нея към котела. Всичко работи, извън изхода, работи и прекъсва подаването на газ, така че пламъкът изгасва, всичко е добре. Но когато е включен, той се включва и се доставя газ, а котелът е навън и дори тъй като в котела няма автоматизация, газът не се запалва и не се припокрива в котела и просто отива в комина, което е опасно и скъпо. Какво сега имам нужда, имам нужда от определено устройство, което ще изключи захранването с ток към електромагнитния клапан, ако внезапно се изключи електричеството в мрежата. Необходимо е той да включи ръчно захранването на тока към електромагнитния клапан. Нещо като прекъсвач, ако в него се е загубило електричество, но не го е закъсал, когато в електрическата верига се появи електричество, но беше необходимо да го включите ръчно, например превключвател на светлината. Извинете за объркването, не мога да формулирам въпроса по-точно.

Отговорът на въпроса:

Добър ден

Прост вариант е да поставите освобождаването на напрежението към машината и да свържете клапана през машина с ниска мощност.

Труден вариант е да се намери поляризирано реле. Той работи, когато се приложи напрежение с определена полярност.

Има и такива устройства като индикаторни релета или, както те също се наричат ​​"Мигач" - те работят и докато не ги върнете в първоначалното си положение с ръце - те не подават напрежение към веригата.

И най-накрая, правилната и класическа опция е реле или стартер със самостоятелно вземане. Стартерът за клапана е излишен, но релето е това, от което се нуждаете. За целта ви е необходимо реле с две групи нормално отворени контакти с намотка 220V. Прилагам схемата.

За да изберете подходящия, като опция можете да разгледате каталога на фирмата Finder или всяка друга. Ако не го намерите с 220V намотка, след това го вземете на 12V, можете дори две автомобилни релета, свързани паралелно, самата верига няма да се промени много.

Бутоните също се нуждаят от 2 „стоп“ нормално затворени (контактите са затворени, когато не го натискате) и „старт“ нормално отворен (като звънец на вратата). Но всъщност „спрете“ всъщност нямате нужда. Само ако просто извадите котела, но можете да го направите с щепсел и просто да го извадите от контакта. Ако мощността на релето позволява, тогава можете да свържете клапана с помпата към него. Погледнете тока.

Зареждането ...

2 коментара

 • Муса

  Благодаря за подробния отговор. Що се отнася до освобождаването на напрежението мин., Работи ли от пълно изключване на напрежението и не е ли ясно за автоматичния клапан с ниска мощност?

  отговор
  • Admin

   Е, освобождаването на напрежението винаги е свързано с машината, тоест или поставете общата машина на помпата и клапана, или само на клапана, защото първоначално това беше обсъдено.

   Да, трябва да работи. Но самозаключващото реле е по-надеждно.

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *