Как сами да ремонтирате превключвателя на светлината?

Ако в един хубав момент забележите, че превключвателят на светлината в стаята не работи или изключва осветлението всеки друг път, не бива веднага да отидете и да си купите ново. Дизайнът на продукта не е сложен и най-често причината за повреда е изгарянето на контактите, които просто трябва да почистите. По-нататък ще разгледаме по-подробно как да поправим превключвателя на светлината със собствените си ръце, а също така ще ви кажем защо може да възникне такъв тип повреда.

Технология за ремонт

Така че, така че инструкциите за ремонт да бъдат разбираеми за вас, ние ще го разгледаме поетапно, с примери за снимки за всеки важен момент на ремонта.

 1. Първо трябва да подготвите инструмента: маркер, финозърнеста кожа, индикатор и обикновена отвертка.
 2. Изключете машината на входния щит, за да изключите захранването на къщата и да се предпазите от токов удар.Деактивирайте защитната автоматизация
 3. Уверете се, че няма напрежение в стаята, като независимо проверите наличието на мощност в съседен контакт с помощта на индикатор. Ако не знаете как да използвате индикаторна отвертка, препоръчваме ви да прочетете инструкциите, към които се спряхме.С помощта на индикаторна отвертка
 4. Извадете превключвателя на светлината от строб. Преди да поправите продукта, сами трябва да премахнете декоративния капак, отново проверете липсата на напрежение с индикаторна отвертка, развийте страничните винтове и издърпайте калъфа от гнездото.Правилно разглобяване
 5. Изключете проводниците. Ако превключвателят на светлината е двуклавишен, препоръчваме да маркирате с маркер кое от сърцевините е входно, за да не объркате и правилно да направите връзката самостоятелно.
 6. Разглобете случая и стигнете до контактите, които най-вероятно са причина за ремонта. Тези конструктивни елементи са непосредствено зад пластмасовия ключ, който се закрепва с винтове. Ремонтът им няма да бъде труден, както ще видите по-късно.Разглобен корпус
 7. Визуално разгледайте контактите под формата на полукълбо (можете да ги видите на снимката) и ако са изгорени, използвайте финозърнеста кожа, за да ги изгладите до метален блясък. Ако не е възможно да почистите добре саждите с шкурка, можете внимателно да почистите върха с отвертка. Това е достатъчно, за да фиксирате превключвателя на светлината със собствените си ръце.Превключване на фотоконтакти
 8. Монтирайте отново корпуса в обратен ред. Видеото по-долу показва как превключвателят на светлината се разглобява и сглобява у дома.
 9. Свържете проводниците, както и инсталирайте корпуса в контакта.
 10. Включете машината на панела и проверете дали превключвателят на светлината работи. Ако превключвателят не се напука и работи правилно, можете да се гордеете - успяхте да поправите продукта. Ако светлината е включена, когато превключвателят е изключен, това означава, че сте лошо почистили контактите или неправилно свързани, така че ще трябва да го направите отново.
Инструкции за монтаж на видео корпус

По този начин, в 10 стъпки, можете да фиксирате продукта със собствените си ръце. Както можете да видите, ремонтът не е сложен и дори електротехник-новак ще може да го направи.Препоръчваме ви също да се запознаете със съветите по-долу, които ви позволяват бързо и правилно да поправите прекъсвач във вашия апартамент.

Практически съвети

 1. Ако прекъсвачът на стария модел е счупен, можете, разбира се, да го поправите, но това няма смисъл, защото всяка част се износва с течение на времето и е много опасно да се използват стари превключватели и контакти в електротехника, особено ако често се провалят. Днес дори водещи компании като Legrand имат евтини, но надеждни продукти дори с подсветка, верига (шнур) или димер.
 2. Причината контактите на превключвателя на клавишите бързо да изгорят е, че крушките са твърде мощни. Препоръчваме да замените лампи с нажежаема жичка с по-ефективни и в същото време по-малко мощни източници на светлина - оловни крушки, В този случай можете да забравите за поправянето на прекъсвача за дълго време.
 3. Преди да пристъпите към цялостно разглобяване на корпуса, проверете колко добре са затегнати сърцевините с винтове. Може да успеете да поправите превключвателя просто като затегнете винтовете с отвертка.
 4. За да не объркате реда на сглобяване на частите на разглобения корпус, препоръчваме да използвате камера: направете снимки на всеки от етапите на разглобяване на свой ред и, ако е необходимо, сглобете структурата от снимката.

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да фиксирате превключвателя на светлината със собствените си ръце. Надяваме се, че предоставените инструкции и примери за снимки ще ви помогнат да поправите превключвателя, който не се изключва или не включва осветлението в къщата!

Прочетете също:

Инструкции за монтаж на видео корпус

(14 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Катя

  Много ми хареса вашата статия, взех няколко точки от нея за себе си. Успях сам да оправя контакта.

  отговор
 • Мария

  Благодаря ви

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *