Как да разпределим окабеляването на втория етаж в двуетажна къща?

Добър ден В селската къща е инсталиран плот, първият етаж е свързан от него в къщата, на втория има два кабела с контакти на краищата, не се знае откъде идват. Мога ли да инсталирам машини на втория етаж за окабеляване в една стая или е по-добре да планирам окабеляване за целия втори етаж (осветление, контакти)? Къде да свържете захранването към машините и като цяло за електрическото окабеляване на втория етаж, чийто проводник се извежда на втория етаж с подходящо гнездо? И кои проводници да използвам в различни области и къде да водя в моя случай? Благодаря предварително за отговора!

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Преди да направите допълнително окабеляване на втория етаж, трябва да разберете откъде идват двата кабела, каква секция са те и какви автоматични машини са в щита, където са свързани, за да ги защитят. Познавайки напречното сечение на кабела и неговото състояние, ще бъде възможно да се определи какъв товар може да бъде свързан с него.
    Нямате представа за окабеляването си, не можете да кажете къде можете да се свържете. Но можем да предположим, че ако тези кабели са свързани към изходи, тогава най-вероятно тези напречни сечения на кабелите са не повече от 2,5 квадратни метра. мм - този раздел обикновено се използва за свързване на изходи. Ако действителното напречно сечение на кабела, това означава, че не свързвате нищо, освен тези изводи към кабелните линии. В този случай, за да захранвате втория етаж, трябва да поведете кабела. Но в този случай трябва да вземете предвид състоянието на окабеляването като цяло, както и ограничението за натоварване, което е определено за вашия дом.
    За да избегнете грешки в инсталацията, които могат да доведат до негативни последици, препоръчваме да се свържете със специалист, който да провери окабеляването ви и правилно да свържете осветлението и контактите на втория етаж.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *