Как да развиете кабел от барабан?

Развиването на проводниците се извършва по механизиран метод. Преди да развиете кабела, барабанът се поставя върху крика и се повдига на 20 см от повърхността или каросерията на автомобила. Това разстояние е оптимално, тъй като на такава височина продуктът може да се върти без затруднения и в същото време няма да се движи по оста си. Проводникът трябва да се развие от горната част на устройството, следователно, той трябва да бъде инсталиран съответно. В тази статия ще разгледаме методи и устройства за развиване на кабел от барабан.

Основните начини

За да размотаете кабела със собствените си ръце, използвайте стоманената ос, която е резба през отвора в намотката. Размерите на стоманената ос зависят от това какви размери има барабанът. По правило такива оси се доставят в комплект с транспортьори и специални превозни средства.

Ос намотка

Има различни начини за развиване на кабелни продукти. Основните включват:

 1. Развиване от транспортьор или специална кола (например тръбен слой), която се движи. Ако няма такъв механизъм, тогава могат да се използват специални шейни, които могат да се движат с трактор или трактор. Развиването се извършва в изкоп. Бобината е монтирана на конвейер или в каросерия на автомобил. Може да се монтира и на специална тръба за полагане на тръби. Използва се в случаите, когато конструкцията има способността да се движи по изкопа, както и в случаите, когато вътре в изкопа няма различни препятствия, през които ще трябва да се изтегли жицата.разпределител
 2. Развиване с помощта на кола или трактор. В единия край на изкопа е монтиран барабан, който от своя страна е прикрепен към трактор или превозно средство, което ще дърпа кабела. Този метод се използва, както и първият, а именно на места, където конструкцията се движи свободно по изкопа и вътре в изкопа няма тръби или блокове, през които трябва да се изтегли жицата.
 3. Развиване с въже и задвижваща лебедка. В единия край на линията е барабан с окабеляване. Кабелът се навива на ролките на специално въже за лебедка по протежение на изкопа. Тя може да бъде или с двигател с вътрешно горене (двигател с вътрешно горене), или с електрификация. Използва се в онези моменти, когато е невъзможно да се разточи от подвижно устройство по различни причини.
 4. Ръчно развиване. Методите 3 и 4 са сходни, като единствената разлика е, че в тази техника е подходяща ръчна лебедка. Такава схема се използва за полагане на кабелни изделия на къси разстояния, когато задвижващият блок не може да се използва (например, няма електрическо захранване).
 5. Приложение на лебедка с ролки. Използва се за развиване на кабел в промишлени помещения за полагане на конструкции в хоризонтални секции. Същността на тази техника е следната: на крика е монтирано оборудване, което размотава кабела с електрическа лебедка с ролки.Ролка с ролка
 6. Развиване без ролки, ръчно. Захранващият кабел се развива ръчно.Използва се при инсталиране на окабеляване на малко разстояние при използване на малък брой проводници. Например, когато една жица е положена на разстояние до 100 m.
 7. Повдигане с помощта на лебедка. Използва се при полагане на проводници на закрито върху вертикални секции. Накрайникът (барабанът) е инсталиран на крика на долната маркировка, лебедката е инсталирана в горната маркировка. Издигането се осъществява поради напрежението на въжето от стоманена тел.
 8. Descent. Барабанът при този метод е поставен в горната маркировка. Към стоманеното въже, което е развито, кабелът се закрепва със скоби, докато се спуска. Този метод се използва по маршрути от смесен или вертикален тип, когато е възможно да се използва механизъм за повдигане на бобината, която да се повдигне до горната точка.
 9. Развиване с помощта на лебедка. Тази техника се прилага при вертикални разстояния, когато е необходимо да се постави окабеляване през блокове от подови плочи или през тръби. За да направите това, в единия край на изкопа се поставя барабан или гнездо, лебедката е прикрепена в другия край. Необходимо е да развиете устройството, като го издърпате с въже.
 10. Ръчно развиване. Методите 10 и 9 са подобни. Единствената разлика е, че няма нужда да използвате устройство като лебедка. Също така тези методи са сходни по обхват. Използва се с дължини на тръбите до 20 m.

лебедка

Може да ви интересува информация как да поведете огнеупорна обработка на кабелни трасетакакво можете да научите от нашата статия!

Развийте устройства

За развиване на кабелни продукти се използват различни устройства и устройства. Например, това може да бъде транспортна количка, мобилен или неподвижен държач, платформа за макари, както и ролки, които развиват барабана.

Във видеото по-долу визуално се изследват някои устройства за развиване на кабел от барабан или намотка:

Uniroller-200

Haupa 143404

Uniroller-1000

Машина UPK 25RCH002

ремарке

тролей

Това е всичко, което исках да ви разкажа за методите и устройствата за развиване на кабела от барабана. Надяваме се предоставената информация да ви е била полезна!

Също така препоръчваме да прочетете:

Uniroller-200

Haupa 143404

Uniroller-1000

Машина UPK 25RCH002

ремарке

тролей

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

 • Антон

  Здравейте Има още един, така да кажем „лесен“ начин
  Кабелът от макарата до тип 14 може да се развие, като се използват две жици и лента. Барабанът се търкаля до стабилна опора (например тухлена стена), така че равнината на бузата на барабана да е успоредна на равнината на стената. След това барабанът се търкаля по такъв начин, че една от бузите пада върху стената (отгоре), а втората виси във въздуха. Ако барабанът е заспен, но не е стабилен, поставете го отново на двете бузи и увеличете разстоянието между стената и бузата на барабана и повторете всичко от началото.
  На следващо място, дължината на горния завой се измерва с лента (точно както шивач измерва обема на талията), да речем 2,5 m. Да речем, че трябва да пренавием 125 метра, така че разделяме 125 m на 2,5 m и получаваме, че трябва да пренавиваме 50 оборота. Изхвърляме ги през горната буза на барабана. Ако кабелът е твърд (като VVG или VBBSHV) след полагане на скрап по такъв начин, че намотките лежат на единия ръб, ако кабелът е гъвкав (KG, KGTP), тогава ние изпускаме намотките през бузата в грамада, впоследствие ги полагаме в гнездо в посока на навиване (посоката е забележима веднага, когато не е наред, кабелът няма да бъде положен), само един ръб на скрапа. След като разгледаме прогнозния брой завои, става ясно, че последните завои са станали по-къси, защото диаметърът на кабела за навиване (на гърлото на барабана) е станал по-малък, за да коригирате това намаление, направете следното.Измерваме дължината на завоя, подобно на операцията в началото, например се оказа 2,3 м, след това изчисляваме средната аритметика между дължината на първия и последния завой в нашия случай тя ще бъде (2,5 + 2,3) / 2 = 2,4 м. Необходимото число разделяме 125 метра по изчислената средна дължина на завоя, т.е. 125м / 2,4м получаваме 52,08 оборота. Тоест, трябва да завършите още 2 с малък завой (52.08 в края минус 50 в началото). Ние отрязваме всичко, повдигаме скрапа и връзваме на едно място получения кабелен отсек. Напълнете барабана от страничната му страна, можете да го завъртите от бузата до бузата или с ломките. Аз лично напълних един барабан с тегло от 12 до 500 кг. И с помощта на хидравлична количка (Rocky) и скрап, на моя страна беше натрупан барабан с тегло 14 500 кг. Не е трудно да върнете барабана обратно на двете си бузи, достатъчно е да застанете с крака върху бузата, висяща във въздуха и да го издърпате върху него. Нещо подобно. Въпреки видимата мътност на метода, всичко е много просто и с определена сръчност се прави в даден момент.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *