8 препоръки за избор на маслен нагревател за дома

Не знаете как да изберете маслен нагревател за апартамент или къща? Има няколко основни правила за подбор, които сега ще разгледаме заедно с техническите характеристики на единицата. Веднага след като прочетете статията, препоръчваме ви да прегледате предимства на инфрачервените нагревателикоито са алтернатива на временното електрическо отопление!

Принципът на работа и конструктивните характеристики

Първо, помислете от какво се състои това устройство и как работи. Дизайнът е доста прост: TENs са инсталирани в метален радиатор и се излива минерално масло. Маслото не се излива „през ръба“, а само с 85%. Това се дължи на факта, че при нагряване течността се разширява и тя се нуждае от допълнителен обем.елементи

Както разбирате, принципът на работа на масления нагревател е представен както следва: продуктът е свързан към мрежата, токът преминава към нагревателните елементи, които се нагряват и предават топлина на маслото. Последният от своя страна предава палката на металния корпус, който осъществява отоплението на стаята.

Обръщаме вашето внимание на няколко дизайнерски характеристики. Вече липсва специален клапан, през който е било възможно да се пълни минерално масло в остарели модели. При производството на маслен нагревател се излива необходимото количество течност, която по време на работа не може да бъде променена (доливане или източване). Друг важен момент - радиаторът не е проектиран така, че да бъде окачен на стената, така че няма смисъл да търсите подходящи модели.

Основни предимства и недостатъци

Маслен нагревател (наричан още радиатор) може да се намери в почти всеки хол.

Популярността на селекцията на продуктите се дължи на следните предимства:

 • ниска цена;
 • проста връзка;
 • не се нуждае от ремонт и поддръжка;
 • при правилна употреба има дълъг експлоатационен живот;
 • атрактивен дизайн;
 • малки размери;
 • мобилни (можете лесно да се търкаляте в друга стая);
 • бързо затопля стаята;
 • проста система за управление;
 • работи без шум;
 • не замърсява околната среда;
 • висока пожарна безопасност;
 • Нагревателят се охлажда дълго време, така че дори след изключване на устройството отоплението работи.

Що се отнася до недостатъците, те са следните:

 • увеличено потребление на електроенергия;
 • висока температура на корпуса (може да достигне 150заВ), които могат да причинят пожар или изгаряне при неправилна експлоатация.

Както можете да видите, има много по-малко недостатъци, отколкото предимства, така че има смисъл да изберете маслен нагревател за вашия дом, апартамент и вила.

Отличителни черти на различни модели

на вид електрически нагреватели може да варира според следните критерии:

 1. мощност
 2. Характеристики на дизайна
 3. Допълнителни функции

мощност

Днес има продукти с мощност от 1 до 3 кВт. По правило диапазонът на модела е представен от следните стойности: 0,5; 1; 1,2; 1.5; 2; 2.5; 3 кВт Последният вариант е изключително рядък на склад. За отоплението на дома е достатъчно да изберете маслен нагревател с мощност 2 кВт, въпреки че по-долу ще ви разкажем повече за това кое устройство е по-добре да закупите.

дизайн

Както всеки друг електрически продукт, масленият радиатор може да има различни дизайнерски характеристики, които влияят на цената и лекотата на използване.

Първата разлика е наличието на дръжки, с които можете да местите устройството от място на място. По правило във всички съвременни модели се предлагат такива устройства.

Външни дръжки за доставка

Дръжки за скрита доставка

Следващата разлика е наличието на защитно покритие. Този елемент ще предпази околните предмети и хора от топлината на тялото. Много полезно устройство, чийто единствен недостатък е проблемното мокро почистване (решетките се мият трудно).

Защитен капак

Е, последната, може би най-важната разлика в дизайна - ширината и броя на секциите. Колкото по-тесни са секциите, толкова по-бързо се загряват до работно състояние и в същото време изразходват по-малко електроенергия. На обратната страна на монетата е времето до пълното затопляне на помещението, което също ще се увеличи в този случай. Ако изберете маслен нагревател с широки секции, стаята бързо ще се затопли, но в същото време консумацията на енергия ще бъде по-висока.

Тесни секции

Освен това, колкото по-широк е размерът на секциите, толкова по-бързо те ще изстинат. И съответно, напротив, малък радиатор ще задържа топлината по-дълго.

Видео обзор на характеристиките на масления нагревател

Допълнителни функции

За да разберете как да изберете правилния маслен нагревател, ще ви предоставим преглед на най-необходимите функции, които може да присъстват.

Така че, когато избирате, обърнете внимание на следните функции на устройството:

 1. Превключвателят за режим, с който можете да регулирате мощността на продукта и съответно ефективността на отопление в къщата или апартамента.Превключвател на режим
 2. Таймер, който ви позволява да зададете определено време за включване / изключване на захранването. Много удобно нещо за тези, които обичат да се прибират от работа във вече отоплена къща. На таймера просто трябва да изберете часа на стартиране за няколко часа преди пристигането.Електронен таймер
 3. Регулатор на температурата. Обръщаме вашето внимание на факта, че в този случай температурата се регулира не в помещението, а вътре в корпуса (на нагревателния елемент).Електронен регулатор на температурата
 4. Овлажнител, който решава един от съществуващите проблеми на маслените нагреватели, е отводняването на въздуха. На радиатора е инсталиран специален резервоар за вода и в резултат на нагряването водата се изпарява, като по този начин леко повишава влажността в помещението.овлажнител
 5. Вентилаторен нагревател, който ви позволява да затоплите стаята по-бързо. Устройството е инсталирано в близост до радиатора и по време на работа създава поток топъл въздух.
 6. Защита от прегряване. Много важна функция на масления отоплителен радиатор, която ще предотврати възникването на пожар при нагряване на нагревателния елемент до температура над номиналната.
 7. Сушилня за нещата (също толкова важно допълнение към комплекта), както Сушенето на прането на отопляеми секции е забранено от правилата за безопасност.Пералня за неща
 8. Ефект на камина Друга интересна функция, която използват много производители. Ефектът на камината е специална термична междина, разположена отстрани на радиатора. Благодарение на слотовете, въздухът в стаята се загрява 2 пъти по-бързо, защото става непрекъсната конвекция на въздуха. Мнозина хвалят моделите с ефект на камината.

Кой вариант да дадете предпочитание?

И така, стигаме до основния въпрос на статията: кой петролен нагревател е по-добре да изберете и купите за отопление на дома.

На вашето внимание няколко полезни препоръки:

 1. Като правило, 1-киловат електрически радиатор е достатъчен за отопление на 10 m2 помещения.След като направите прости аритметични изчисления, можете да определите най-подходящата мощност за вашия случай. Препоръчваме да изберете модел с марж от 10-15% (за 10 m2 купете 1,2 кВт).Таблица с препоръчителен капацитет
 2. Не забравяйте да дадете предпочитание на онези модели, чийто дизайн включва колела и дръжки. В този случай преместването на устройството ще бъде много по-удобно.
 3. Обърнете внимание на теглото на масления нагревател. Малко тегло показва, че стените на секциите са тънки или няма достатъчно масло в резервоара. И двете опции са разочароващи, защото негативно се показва върху експлоатационния живот и ефективността на работа.
 4. Ако този тип електрическо отопление е инсталиран в детската стая, по-добре е да изберете маслени нагреватели с корпус, така че детето да не получи случайно изгаряне.
 5. Проверете дължината на кабела, който ще се свърже към мрежата. Много често кабелът е къс, което изисква допълнително закупуване на удължителен кабел. От своя страна удължителният кабел може да не издържи натоварванията и да започне да се топи, което в бъдеще може да причини късо съединение.
 6. Купувайте маслени нагреватели от компании като Polaris, Electrolux, De´Longhi и т.н. Те са най-добрите днес, така че цената на устройствата е малко по-висока.
 7. Не си падайте за съмнителните препоръки на консултанти в магазините. Много често им се препоръчва да избират най-малко популярните продукти в своя полза. Изявления като „черно по-добре пренася топлина“ и „тази опция не вдига прах“ не са верни, което многократно се проверява от собствениците на тези устройства (има много отрицателни отзиви на тематични форуми).
 8. Обърнете внимание на материала на ролките по краката. Пластмасовите ролки надраскват пода и оставят следи, така че е по-добре да закупите гумирани.

Най-добрите производители и модели

И накрая, разбира се, исках да ви кажа кои производители и модели маслени нагреватели са най-добрите днес. Информацията по-долу ще ви помогне да изберете най-подходящия вариант за цена и качество.

Що се отнася до производителите, лидерите на пазара през 2017 г. са:

 • Ballu
 • Delonghi
 • Electrolux
 • Полярната звезда
 • Общ климат
 • Timberk

Scarlett, UNIT, Resanta и Hyundai също са с добро качество, но не са спечелили достатъчно конкурентна популярност на пазара.

Най-добрите модели нагреватели през 2017 г. са:

 • Timberk TOR 21.2512 BC / BCL (3200)
 • Polaris CR 0920B (2400)
 • De'Longhi KH 770 920 (4,700)
 • ЕДИНИЦА UOR-940 (2500)
 • Общ климат NY15LA (1700)

Това е цялата информация, която искахме да предоставим. Надяваме се, че сега знаете как да изберете маслен нагревател за апартамент или къща и коя компания е по-добре да дадете предпочитанията си.

Прочетете също:

Видео обзор на характеристиките на масления нагревател

(8 гласа)
Зареждане...

един коментар

 • слава

  Аз имах масло, или по-скоро все още го имам. Все едно, добър нагревател. Само много обемисти. Сега използвам кварцов нагревател от тепеко. Размерът е компактен и изглежда интересно, като панел. Той има по-малка площ за отопление от маслото, но не изсушава въздуха и не излъчва миризми. И най-важното е, че е икономичен, не повече от 3,5 кВт изгаря на ден.

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *