Как да свържете интернет контакт?

Интернет контактът, който се използва в компютърни и други комуникационни мрежи, има съществена разлика от връзката и инсталирането на конвенционално електрическо оборудване. Това се обяснява с наличието на кабел за предаване на данни (използва се усукана двойка) и наличието на щепсел RJ-45, който трябва да бъде свързан към захранването (тип 8Р8С). Тези две разлики значително промениха структурата на конектора, поради което инсталирането и свързването на интернет изхода също се промени значително.

Какво е важно да знаете?

Като правило се използва гнездо с две усукани двойки с четири проводника (получават се осем ядра). Всяко ядро ​​е разделено по цвят и има лична цветна маркировка. Всички те са необходими за бързо предаване на данни.

Маркиране на проводниците на мрежовия кабел

Съединителят тип 8Р8С, който се използва за свързване към контакта, има следната форма:

 8R8S

Инженерите-производители прекараха много усилия в разработването на такъв интернет гнездо, че потребителят беше в състояние самостоятелно да инсталира и да се свърже към електрическата мрежа, без опит и специално оборудване. Освен това потребителят трябва да направи връзката, така че надеждността на връзките и безопасността на контактите да останат на най-високо ниво.

Подготвителна работа

Примерът използва продукт от модела Legrand Valena. Тъй като механизмът му е подходящ за много серии оборудване за окабеляване на Legrand, той стана популярен сред потребителите.

Legrand valena

Преди да продължите с инсталирането на компютърен контакт със собствените си ръце, е необходимо да инсталирате усукана двойка. За да направите това, краят на усуканата двойка се показва в гнездото.

На първо място е необходимо да премахнете задния капак от механизма. За да направите това, интернет контактът трябва да бъде обърнат обратно към лицето. Това се прави по следния начин: трябва да завъртите бялото заключване по посока на часовниковата стрелка (приблизително деветдесет градуса). Как се прави правилно е показано на снимката по-долу:

Отстраняване на задния капак

След завъртане на ключалката тя се издига перпендикулярно до корпуса на съединителя и задната част на конструкцията лесно се изключва от устройството. След това трябва да поставите мрежовия кабел (усукана двойка) в центъра на задния капак, който преди това беше изваден. Това се прави от страната на ключалката (външна страна). След това трябва да оголите вените. За целта внимателно отстранете защитната обвивка от усуканата двойка.

Свързване на проводници на мрежовия кабел

Нюанси на връзката

На задния капак на интернет контакта има жлебове и стикери, които показват към коя схема може да се свърже устройството. Има две схеми за свързване - A и B. Кой тип да използвате зависи от това как е свързано оборудването.

Днес почти всички мрежови дизайни независимо разпознават по коя схема е направена връзката и, ако е необходимо, се приспособяват към нея. Но мрежовият контакт, към който трябва да свържете механизъм за достъп до Интернет, се инсталира най-добре чрез свързване на проводниците на верига B.

Схема Б

Според схемата се изисква да поставите проводници с усукани двойки с определен цвят в каналите на капака на съответния цвят.

След това връщаме корицата на първоначалното си място. Веднага щом капакът зае мястото си, трябва да затворите бялото капаче. За да направите това, той се върти обратно на часовниковата стрелка. Трябва да се отбележи, че неправилната инсталация на капака е напълно изключена, тъй като устройството има специални елементи, които са огледални на конектора (издатина и жлеб). Следователно е невъзможно да инсталирате елементите неправилно.

Но възниква въпросът: как да свържете интернет изхода към кабела, тъй като изолацията от сърцевините не е премахната? Това се счита за основната разлика между мрежовия жак и другите окабеляващи конструкции. Подложките с контакти в компютърен контакт са два наземни записа. Те са разположени така, че разстоянието между тях да е равно на напречното сечение на медно двойно ядро.

По този начин, капакът с всички поставени проводници е поставен на първоначалното си място и тези остриета прорязват изолацията на усуканата двойка и са в контакт с сърцевините, които провеждат ток. Тази връзка е надеждна. Той гарантира непрекъсната стабилна работа на електронните структури. В същото време работата ще се извършва без излишни загуби.

Инсталиране на корпуса в портата

След това трябва да се уверите, че инсталирането на сърцевината се извършва правилно и отрежете излишните краища на усуканата двойка, които стърчат. Основното нещо е да не се допуска случайно къси кабели заедно.

Остава да инсталирате интернет контакта в контакта, да фиксирате предния панел. Когато мрежовата връзка е осъществена, можете да проверите какъв е резултатът. Можете сами да инсталирате и свържете всяко мрежово устройство, като използвате този метод. Дори ако контактните групи са различни в тях, значението няма да се промени.

Например, има такъв механизъм за крик, който е свързан ръчно. Тоест, всеки кабел с усукана двойка се изтласква в определен терминал според броя и цветни кодовекакто е показано на снимката по-долу. Това е малко по-сложно и по-дълго от инсталирането на интернет изход от серията Legrand. Но технологията как да инсталирате и свържете устройството остава непроменена: сърцевините влизат в дупката между заострените плочи и докосват сърцевината, която носи ток.

Наличност на терминали за връзка

Важно! Преди да свържете кабела, трябва да се обадите на вашия интернет доставчик и да разберете коя схема за връзка се използва в апартамента.

И накрая, препоръчваме да гледате видео, в което всички етапи на инсталиране не само на разглеждания изход на Legrand, но и на продукти от други популярни компании, са ясно демонстрирани:

Сега знаете как да инсталирате и свържете интернет контакт със собствените си ръце. Надяваме се, че предоставените схеми, видео и примери за снимки са ви били полезни в независимо окабеляване!

Със сигурност не знаете:

(3 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *