Как да изрежете входния кабел към апартамента?

Здравейте. Кажи ми моля те. Има вход към апартамента (Хрушчов), тел от входа. Необходимо е да се отреже, за да се проведе нова. Четох, че трябва да изрежете 1 жица (едната после втората). Но въпросът е: с изолирани резачки за тел, в гумени ръкавици (специални), мога ли да отрежа този кабел или имам нужда от допълнителна защита (коя?).

Послепис В стария апартамент, също в Хрушчов, електротехникът, когато смени окабеляването, просто отряза кабела във входа, имаше малко памук, той показа резачките за тел, има малък чип.

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Здравейте! В никакъв случай не правете това сами, забранено е да режете кабела под напрежение, защото смъртта може да бъде неизбежна в случай на токов удар. Обадете се на специалист, той ще направи всичко безопасно, като изключи необходимите машини.
    Факт е, че отрязвате фазата с нула с чифт клещи. Ако вече имате диалог по тази тема, в зависимост от това какъв тип щипки ще подрежете. Ако обичайните, които се поберат в едната ръка, тогава дори опитен електротехник не би направил това с диелектрични ръкавици. Никога не знаете какъв хлопат ще бъде по време на късо съединение и дали машината ще почука някъде по линията. Ако проводникът е плосък и не е комбиниран с обща изолационна обвивка от типа APPV, тогава можете да опитате да ухапете всеки от проводниците поотделно - ще бъде по-добре.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *