Как да изберем прекъсвач на входната верига и кабел с товар от 88 kW?

Има обща мощност на натоварване от 88 кВт. От тях 48 kW е трифазна връзка, а 40 kW е еднофазна, равномерно разпределена по всички фази. Как да изберем прекъсвача и кабел на входната верига?

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    В този случай всичко зависи от това към коя верига е свързан трифазният товар. Ако трифазното натоварване е включено съгласно схемата на звездите, токът в една фаза е 73 A + 61 A, токът е еднофазен товар във фазата. Общо - 134 A. Изберете най-близката по-висока стойност, която е представена от производителя на прекъсвача. Напречното сечение на медния кабел за даден ток е 50 квадратни метра. mm Ако трифазното натоварване е включено съгласно триъгълната схема, токът в една фаза е 42 A +61 A токът на еднофазен товар във фаза. Общо - 103 A. Изберете и най-близкото по-голямо наименование на машината. В този случай напречното сечение на медния кабел е 35 квадратни метра. mm
    Но също така трябва да вземете предвид естеството на натоварването и дължината на линиите - няма отговор накратко, при проектирането на електрически инсталации трябва да се вземат предвид всички нюанси.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *