Как да свържете хладилник, готварска печка и фурна към един терминал 380 V?

Въпрос =) Влязох в нов апартамент и там електротехникът вече беше разведен и стана супер неудобно, от което се получи такава ситуация, че имах един изход от стената (3 проводника), които служат за свързване на фурната, което означава, че има 380V, както го разбирам.

Въпросът е, че до същия извод за тел има хладилник и има и котлон над фурната, който също работи от 220 като хладилник, възможно ли е да свържете 380V към фурната от този терминал, и 2 до 220V за хладилника и котлона да направя? Или е невъзможно?

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Здравейте! И откъде ти хрумна идеята, че това е 380V? За да дойде 380 V, трябва да има 4 проводника (3 фази и нула) или 5 (3 фази, нула, земя). Във вашия случай най-вероятно идва фаза, нула и земя. Имате ли трифазен вход към апартамента като цяло или еднофазен? Какво е напречното сечение на проводниците, стърчащи от стената? Фурната, като плота, трябва да бъде свързана към отделен проводник и защитена от отделна машина в панела. Говорих за това как да свържете котлон и фурна към един кабел в отделен въпрос: https://electroexp.com/podklyuchenie-varochnoj-poverxnosti-duxovki.html, По-добре е да не свързвате хладилника от същия кабел, или дръжте допълнителен изход за него или захранвайте от другия най-близък.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *