Как да свържете изправител за електромагнитната спирачка на двигателя?

Здравейте, кажете ми как да свържа правилно спирачния изправител. На изхода се извежда токоизправител със само един диод, плюс и минус. Както разбирам, става на спирачката, но от друга страна не разбирам къде е плюсът и къде е минусът. Опитах да се свържа, но двигателят спира и не се повдига или спуска. Какво да правя, може би свързвам нещо нередно? Изправител на Siemens 169800. Благодаря.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! На входа на токоизправителя не е константа (плюс и минус), а променливо напрежение. Изправителят посочва къде и какво да приложите. Ляв вход за променливо напрежение, дясно изправен постоянен изход. Ако имате мрежа с постоянен ток, токоизправител не е необходим. Ако подавате напрежение директно към токоизправителя от мрежата, спирачката също трябва да действа и да затяга вала на двигателя. Входът на токоизправителя се захранва с напрежение от контактор, стартер, реле или команден контролер, в зависимост от това какъв механизъм е и каква е неговата верига.
    Изходът е следният: Вход за променлив ток - първият и вторият терминал, ако броите отляво надясно. След това джъмпер между двата терминала. Постоянният изход е петият и шестият извод. Това е, ако случаят е подобен на този, който открих в Интернет. Този калъф се продава в три версии (токоизправител) и всички имат маркировки върху факта, че с бял етикет щифтът на приятеля и маркировката на клемите се изсипват върху пластмаса.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *