Как да свържете превключвател към електрически конвектор OPti HNC - 2002?

VICTOR пита:
Уважаеми специалисти, добър ден. Електрическият конвекционен превключвател OPti HNC - 2002 не работи. Същият същия превключвател не е наличен в магазините. Трябва да се свържете с подобни по брой контакти (6 на 2 реда), форма и размер. Нуждаете се от схема на свързване за свързване на превключвател с различна номерация на щифтове.
помогнете ми моля! С уважение, Виктор
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Ако е имало превключване от 6 контакта в 2 реда (т.е. 3 + 3), тогава 90% от вероятността целта на контактите в него да е подобна на тази, която не е успяла. Обикновено това е превключвател с две или три позиции. Средни контакти - това е "входът", крайният "изход" на всяка позиция. Вертикални - това са две групи контакти, т.е. вертикалните ивици не се свързват. Вертикално, от едната страна, горната и средната част са свързани, долната и средната.

Ако превключвателят е имал три позиции (ON1-OFF-ON2), тогава в средната позиция средните контакти не са се затваряли с нищо, в горната са средните контакти затворени с долните, а в долната са средните затворени с горните. Ако имаше две позиции, тогава всичко е също, но без средна позиция “OFF”, т.е. превключен или среден с горен или среден с долен.

Какво номериране на контактите на новия Аз и дълбоко в дълбочина не мога да си представя, може да е всяко. Или вертикално 1-2-3 в първата колона, и 4-5-6 във втората, или вертикално 1-3-5, 2-4-6 ... Описах същността на този превключвател - проводниците, идващи към него до средните контакти - отиване до нагревателните елементи - до крайните контакти. Надявам се, че си спомняте как беше свързано преди - свържете се както беше.

Ако не съм отговорил напълно на вашата заявка, моля, изяснете въпроса си. Успешна връзка, мисля, че всичко ще бъде както написах по-горе.

Зареждане...

Добави коментар