Как да свържете тръбни LED лампи

Добър ден. Това е моето положение. Издърпах кабела 5 на ширина и 4 на дължина на тавана (гаражно помещение). Разстоянието между кабелите е 120 см, т.е. съответства на дължината на лампите на тръбата. Окачих всички тези лампи 39 бр. на тези кабели. Резултатът беше решетка от лампи, висящи на въжета точно под тавана. Сега имам въпрос. Ако ги свържа заедно и в случай, че една лампа изгори, ще се прекъсне ли мрежата? Самите лампи са LED. И въпросът е различен, могат ли да бъдат свързани помежду си чрез един контакт на двама? Така и те работят. И ако това не помогне, какво съветвате Благодаря много за проекта. Лампите са отразени на снимката. Надявам се всичко да е обяснено ясно.

Тръбни LED таванни лампи в гараж

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! В този случай всичко зависи от работното напрежение на лампите. Ако вашите лампи са оценени на 220 V, тогава ги свързвате паралелно помежду си - в този случай, когато една от лампите изгори, останалите ще продължат да работят. Ако захранващото напрежение е различно и няколко лампи са свързани помежду си последователно, тогава в случай на повреда на една от лампите ще бъдат изключени няколко лампи - онези лампи, които са свързани помежду си последователно.
    За сметка на контактите - в този случай всичко зависи и от захранващото напрежение. Ако захранващото напрежение на една лампа е 220 V, тогава захранващите проводници отиват към два контакта на една лампа, след това тези проводници се разклоняват към два други контакта на друга лампа и т.н. - тоест лампите са свързани паралелно. В този случай е по-добре да се разклоните не на самата лампа, а отделно, тъй като изводите на лампата може да не са проектирани за общия ток на натоварване, който ще тече през проводниците, когато всички лампи са свързани. Ако захранващото напрежение е различно, тогава лампите са свързани последователно - тоест напрежението отива към един терминал, след това от втория терминал на първата лампа до първия терминал на втората лампа и т.н. Има лампи, които се захранват от понижаващ трансформатор - в този случай връзката също се осъществява в зависимост от напрежението на лампите и напрежението на изхода на трансформатора.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *