Как да свържете пералня и моментен бойлер към един проводник?

Добре дошли! Кажи ми какво да правя в тази ситуация. Веднъж електротехник поведе жица (6 мм) за моментален бойлер (и го свърза) до банята от щита. Сега беше необходимо да свържете пералнята към същия проводник. Възможно ли е просто да прережете жицата и чрез клемите да се разпределят върху машината и нагревателя? Има ли някакъв начин да се уверите, че изходът за машината е винаги захранван, но нагревателят не е (нагревателят е свързан директно, а не през изхода)? Какво оборудване е необходимо, като се има предвид, че всичко това ще бъде в банята и върху стените (каква причина, терминал, гнездо)?

Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  Добре дошли! За да може нагревателят да остане директно свързан директно към прекъсвача в панела, трябва да направите обикновен клон към изхода. Какъв е нагревателят ти? 1-3 фази? Мощност?
  Няма да работи на една линия, за да направи постоянно свързан контакт и периодично изключване на нагревателя. Необходимо е да се направи допълнителен щит с пистолет за нагревателя.
  В обобщение:
  1. За извършване на връзки в влагоустойчива (плътна) разпределителна кутия.
  2. По-добре е да направите това не с клеми, а със заваряване или запояване, също е допустимо да използвате кримпване с помощта на ръкави. Ако все пак искате да използвате клемните блокове, когато избирате, разчитайте на мощността на нагревателя и машината. Терминалните блокове от тип VAGO най-вероятно не са подходящи за тази ситуация. Възможно е да се използват големи винтови клеми, при условие че проводниците са добре изтеглени и контактната им площ е голяма.
  3. В идеалния случай разклонителната кутия трябва да бъде поставена извън банята. Да, и също извадете изхода извън зоната на пръскане на вода (описахме този проблем в статията: https://electroexp.com/gde-i-kak-raspolozhit-rozetki-v-vannoj-komnate.html.
  4. Изрежете този кабел, от него направете кран към гнездото, след това свържете линията към нагревателя чрез електрически панел с 1 двуполюсен прекъсвач (можете също да поставите RCD в него, ако не е инсталиран в панела на апартамента) и от панела към нагревателя. Щитът в банята не трябва да се поставя. В крайни случаи степента му на защита трябва да бъде IP68.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *