Как да свържете гнездото и превключвателя в един блок вместо стария превключвател?

Здравейте, моля, кажете ми. На стената имаше превключвател, свалих го, искам да вмъкна гнездо с превключвател в един случай на негово място, как мога правилно да ги свързвам заедно? От стената стърчат само 2 проводника. С всеки опит, който направих, те са все по-къси и по-къси. Надеждата е само върху вас. Включих ги, но работи само превключвателят и когато включа буксата, светлината светва леко. Разбрах, че това не е наред. В гнездото има два отвора за проводниците, в превключвателя 6, където да се блъскате без представа. На превключвателя, под числото 1 има два входа, под числото 2 има два входа и има L също два входа.

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Ако имаше един превключвател на стената без изход и само два проводника в стената, тогава тези два проводника са фазата от окабеляването и фазовият проводник, който отива към лампата. Нулевият проводник в този случай е свързан директно към лампата. Тоест в този случай не можете да свържете контакта.
    Първо, в допълнение към фазата на окабеляване, гнездото се нуждае от неутрален проводник и в този случай той не е сред тези два проводника. Второ, осветителната линия е проектирана само за захранване на осветлението и не е предназначена за захранване на контакта. Свързването на изхода към осветителната линия може да повреди окабеляването, ако натоварването надвиши допустимото натоварване за този участък от окабеляването.
    Що се отнася до превключвателя - не е ясно какъв тип превключвател. Има много пинове за превключвател с един ключ. Трябва да разгледате схемата на свързване на калъфа и да се свържете според схемата. Ако не е ясно какво да свържете към превключвателя, трябва да погледнете визуално или да се обадите на тестера, за да разберете какви контакти затваря превключвателя. Превключвателят с един ключ трябва да има два извода - единият за фазата от окабеляването, другият за фазовия проводник, който отива към лампата.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *