Как да свържете преминаващ димер?

За да контролирате нивото на осветление, използвайте специално устройство, наречено димер. За да го свържете с полилея, достатъчно е да извършите няколко прости стъпки. Основното нещо е правилно да го свържете към мрежата. И ако трябва да контролирате яркостта на светлинните точки от 2 места в стаята или повече? Как да свържете устройството в този случай? Инсталацията е подобна на свързващ превключвателИма само някои разлики и характеристики. В тази статия ще ви бъде предоставена схемата на свързване на преминаващия димер, както и инструкции за инсталиране.

Принципът на механизма

Затъмнител - Това е специално устройство, с което можете да контролирате силата на осветлението. Те се използват като правило за контрол на яркостта на източник на светлина. По вида на настройката има сензорни, механични и дистанционни. При халогенните и нажежаемите лампи принципът на работа е да регулирате напрежението. И какво устройство е необходимо за контрол на светлината и регулиране на осветлението на едно място, но от ъглите на стая или къща? За да направите това, имате нужда от преминаващ превключвател. Основната му цел е да регулира и контролира осветителните тела на закрито от различни места.

Схеми за свързване

На първо място, преди да инсталирате механизма, е необходимо да изберете най-оптималната схема на свързване. Веригата може да включва димер или обикновен превключвател. Такива връзки са удобни и лесни за инсталиране, така че можете да ги сглобите сами, без помощта на специалисти. Разгледайте всяка връзка отделно.

 1. Стандартна връзка. Това е най-лесната и бърза връзка. Вместо превключвател е инсталиран димер. Когато използвате мрежа с три проводника, заземяване и нула отидете на лампата и фазата да се прекъсне.Контрол на яркостта на осветлението
 2. Последователна връзка. Тази схема е много проста. Неговата инсталация е следната: необходимо е да се поставят два димера, с които един източник на светлина ще бъде регулиран, на различни места. Връзката трябва да бъде направена така, че да се получат три проводника от разклонителната кутия за всеки преминаващ димер. Между себе си механизмите са свързани чрез първия и втория контакт с помощта на джъмпер. Третият контакт от първия механизъм навлиза във фазата, а второто устройство е свързано към лампата. Такава връзка е удобна за използване в дълъг коридор или в голяма стая. Има още една възможност да включите и контролирате яркостта на лампата от няколко места. Това е използването на преминаващ превключвател (2-ра верига).Последователна инсталацияПриложение на преминаващи превключватели
 3. Паралелна връзка. Как да свържете такава връзка? Два регулатора са напълно зависими един от друг и играят ролята на превключватели, а не на превключватели. Недостатъкът е, че всеки преминаващ димер контролира само своя собствена секция от полуцикъла. И това означава, че ако един преминаващ димер е на 100%, тогава е невъзможно да се регулира яркостта на светлината с втория регулатор.Паралелна връзка
 4. Връзка с обикновен превключвател. Такава схема е възможна в спалнята. Например, един проходен димер е инсталиран близо до леглото, а друг преминаващ превключвател е инсталиран на входа на стаята. Това ще ви позволи да регулирате светлината, без да ставате от леглото. Монтирането на такива превключватели се извършва като редовна връзка. Веригата с превключвателя е следната:Димер с превключвател на светлината

Нюанси на инсталиране

Технологията на инсталиране на димер за преминаване не се различава от настройки за димер стандартна проба. Ако вече имате готов строб с проводници, свързани от разклонителната кутия и лампата, тогава димерът може да бъде свързан независимо. За целта трябва:

 1. Изключете захранването към апартамента.
 2. Инсталационната кутия се поставя в специална вдлъбнатина за превключвателя.
 3. Ядрата са фиксирани в определени терминални кутии.
 4. Готовият корпус се поставя в портата.
 5. За да се чуят раздели, с които устройството се притиска към стените, в кутията за инсталиране, развийте страничните винтове.
 6. Рамката е фиксирана чрез затягане на гайката и усукване на колелото. Устройството е сглобено.
 7. Свързваме захранването в апартамента и проверяваме дали всичко е инсталирано правилно.

Ето всъщност цялата инструкция. Надяваме се да разберете как да инсталирате и свържете преминаващ димер със собствените си ръце.

Със сигурност не знаете:

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

 • Фьодор

  Във връзка 2 е възможно да се добави трети димер, ако е необходимо да се регулира светлината от 3 точки?
  Благодаря ви

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *