Как да свържете проводници към превключвателя на светлината?

Олег пита:
Добър ден. Окабеляването вече е направено от електротехник. Реших сам да свържа лампата и превключвателя. Три жици стърчат от стената (черно. Синьо. Жълто / фаза-нула-земя) -LAMP. Там, където ще има превключвател, също три проводника (черно. Синьо. Жълто / фаза-нула-земя). Как да свържа всичко това с мен. Не и когато не бях свързан с електротехник. Благодаря предварително! С уважение, Олег.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Затова нека се свърже този електротехник. За съжаление не можем да знаем кои проводници са отговорни за мястото, където се намира превключвателят. Като свързан електротехник е така. Сигурни ли сте, че има фаза нула и земя? Защо има нула на превключвателя? Или смятате, че това е така? Прекъсвачът на веригата се поставя в прекъсване на фазовия проводник, фазата и изходящата фаза се полагат от превключвателя към лампата ... Ако има няколко групи за осветление, тогава ще има толкова изходящи фази, колкото има изходящи групи или ключове за превключване. А фазата, нулата и земята се полагат към изходите. Сигурни ли сте, че не сте смесили точките?
Между другото, в тази статия вече сме писали за схемите на свързване на превключвателите на светлината https://electroexp.com/kak-pravilno-podklyuchit-vyklyuchatel-sveta.html
(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *