Как да свържете SIP проводник към частна къща

След въвеждането на самоносещ проводник в експлоатация от местни енергоснабдителни организации въпросът за свързването и преминаването към доставка, вместо остарели входове на селска къща, често се превръща в един и същ проводник SIP. Разликата му от останалите са самоносещи свойства - възможността да се поставят въздушни линии с тази жица без допълнителни кабели. Това опростява, ускорява и прави по-евтино полагането на линии с високо напрежение и свързването на съоръжението към мрежата. В тази статия ще ви кажем как да свържете самоносещ изолиран проводник към къща от публикация, предоставяйки различни методи за инсталиране със снимки и видео примери.

Методи за свързване

Когато организирате влизането в къщата, може да се натъкнете на факта, че минималното напречно сечение на сърцевината е 16 mm2 (според глава 2.4. PUE т. 2.4.1), в резултат на което има проблеми с огъването, по време на организацията на свързване във входния щит. Ето защо, когато свързвате самоносещия изолиран проводник към къщата от магистралата, те преминават към различен тип кабел:

 • през клемния блок;

Използване на клемна кутия

Терминална връзка

 • с помощта на скобиядки»;

Снимка тип орех

 • инсталиране на кутия под машините на спускане на въздушния проводник, използвайки клемите на прекъсвача за затягане на жицата.

Влизане в машината

 • доведе CIP в електрическо табло и в отварящата машина;

разпределително табло

Свързване на отварящ прекъсвач

 • свързан директно към електромера (също чрез машини).

Връзка на метър

Връзката с празнина, към въвеждащото счетоводно устройство, се възприема много болезнено от инспекторите по време на приемането на брояча и въвеждащия SIP. Доставчиците на енергия могат да видят „зли намерения“ във вашите действия в бъдеще. Ето защо, първо трябва да разберете и да се съгласите за метода и мястото на връзка. Говорейки за това как как да свържете SIP с меден кабел можете да прочетете в статията, която споменахме.

Сега ще разгледаме всеки метод поотделно. Помнете това начертайте тел през стенатаспоред PUE глави 2.1, Клауза 2.1.58 и глави 7.1, Клауза 7.1.38, е необходимо чрез парче метал или друга огнеупорна тръба, за бъдеща подмяна.

Предимството на свързването на SIP към къщата чрез клемната кутия под уплътнението е лекотата и лекотата на инсталиране. Недостатъкът е, че всяка връзка се нуждае от периодична поддръжка и кутията е запечатана, което прави поддръжката на терминала невъзможна.

Гайните клеми са прост и достъпен начин за преминаване от самоносещ изолиран проводник към друг тип кабел. Сред минусите са достъпът до клемите и проводника, както и лошата защита на прехода от въздействието на външната среда.

Инсталиране на кутия с пистолет на спускането и прехода. Клемите на прекъсвача имат възможност за затягане на проводник с голямо напречно сечение, в допълнение машината може да изпълнява защитна функция. Недостатъците на свързване на самоносещия изолиран проводник към машината са описани в първия параграф: невъзможността да се поддържа връзката и в случай на автоматично изключване на защитата е необходимо да се издигнете до кутията, за да се поднови захранването.

Въвеждането на SIP в екрана също е една от наличните опции за връзка.Основното предимство на тази опция е, че цялото парче проводник е свързано към входното устройство. Недостатъкът е, че е необходимо да се избере кутия за въвеждане на по-голям размер, така че контурът да се впише вътре и да е възможно да се инсталира електромер с автоматични устройства точно там.

В отделна статия разказахме как да се проведе окабеляване в къщата, Горещо препоръчваме да прочетете подготвения материал!

Технология за монтаж

Така че от всички тези методи най-оптималното е да свържете самоносещия изолиран проводник към входната машина в щита. Тази опция за инсталиране е разгледана във видеото по-долу:

За да свържете самоносещ изолиран проводник към прекъсвача, той първо трябва да бъде кримпван. Как изглежда, можете да видите на видео ревюто:

Ако няма подсказки за щифтове под ръка, има и друг вариант, не най-надеждният, но все пак той има къде да бъде. Интересно решение за това как да свържете SIP към машината е дадено в този видео пример:

Сега знаете как да свържете SIP към къщата. Надяваме се, че предоставените снимки и видео примери за монтажни работи са били полезни и интересни за вас!

Със сигурност не знаете:

(8 гласа)
Зареждането ...

5 коментара

 • Дмитрий

  И по цвят какво е нула? Не можем да постигнем съгласие по нищо, някой твърди, че черно, някой син, според европейските стандарти ...

  отговор
 • Дмитрий

  Sip на вход, искам да кажа ???

  отговор
 • Фьодор

  Сега има съвет на NSA, специално създаден за свързване на sip кабела към машината

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *