Как да свържете подсветката и полилея чрез димер и преминаващи превключватели?

Олег пита:
Добър ден В помещението са предвидени два вида осветление - осветление в кутията, полилей. Навсякъде светещи LED крушки. Идеята е тази. Двоен входен превключвател и димер.

Съответно или полилей или кутия е затъмнен, или всички заедно, ако и двата ключа са включени. Освен това леглото трябва да има превключвател за всичко това или поотделно. Как да го направя? Господарят имаше трудности. Можете да имате проста схема. Благодаря ви

Отговорът на въпроса:
Добър ден Вече сте измислили толкова много превключватели и димер, но вече можете да разгледате интелигентните светлини, сега има много от тях. О, добре. Защо точно 1 димер и превключвател? Във вашия случай е по-лесно да поставите 2 (ДВЕ) ПЪТНИ ДИМЕРА!

Веригата е дадена под името "Серийна връзка" тук в тази статия https://electroexp.com/kak-podklyuchit-proxodnoj-dimmer.htmlще бъде още по-добре. Лежиш на леглото може да направи светлината приглушена.

Е, или 1 димер и два превключвателя с два ключа (или два едно ключове). Схемата на тяхната връзка е в тази статия. https://electroexp.com/sxema-podklyucheniya-proxodnogo-odnoklavishnogo-vyklyuchatelya.html

Но вашата подсветка е в кутията, предполагам, че тя е организирана с 12V LED лента и не можете да я настроите с нормален димер. Въз основа на това следва, че верига с един димер няма да работи, ако използвате стандартни димери.

Ако го направите възможно най-опростен, кутията на задното осветление се включва директно от един преминаващ превключвател и яркостта му се регулира от димер с радио дистанционно управление, а лампите - от други преминаващи димери или серия димери + пропускателни превключватели (вижте схемата по-долу, последната на фигурата).

Диаграми за свързване на димера

В противен случай трябва да потърсите два димера (за 12V и 220V) с 0-10V управление на сигнала, но ако има достатъчно такива димери за 12V устройства, тогава за 220V не можах да намеря пример, който бих могъл да дам в отговора.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *