Как да свържете 5-волтова led лента?

Василий пита:
Как да свържете led лента от 130 части и да използвате като гирлянда на коледно дърво? Възможно ли е да изберете едно захранване за такава лента, ако напрежението на едно парче е 5 волта, а консумацията на енергия е 15 вата.
Отговорът на въпроса:
Какво е лента от 130 части? 1 брой консумира 15 вата? Най-вероятно грешите. Един метър лента може да консумира толкова много - 1 брой не е. Захранването може да бъде избрано всеки 5-волтов със съответния изходен ток - след това свържете всяко парче лента паралелно.

Ако захранването ще бъде с bзаАко изходното напрежение е по-високо, тогава разделете изходното напрежение на 5 волта и свържете толкова много парчета последователно.

Например, ако имате захранване от 15 волта, след това свържете 3 броя на серия и свържете тези „гирлянди“ от три части успоредно едно на друго. Но по-скоро ще намерите мощно 5V, 12V, 24V или 36V захранване, отколкото 15, 30 или 60 волта. Силата на тока на захранването трябва да бъде взета така, че да има повече ток, изразходван от лентата с 20-30%.

Но дали тази идея си заслужава резултата?

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *