Как да свържете генератор с автоматичен резервен вход?

Алексей пита:
Здравейте Александър. Ситуацията е такава. Постоянно съм на път. Затова искам да направя напълно автоматизирана система за превключване към генератор. Имам три фази. Искам да направя една фаза на резерва. Осветление, котелно (помпи) и няколко изхода. Възможно ли е? Ако е така, наистина бих оценил схемата. Все още не съм купил генератора и ABP блока. Благодаря предварително!

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! На този етап най-лесният начин да закупите генератор с вграден ABP. Ако купувате генератор без вграден ABP, тогава той трябва да бъде с електрически стартер и както вече казахте, ще трябва да закупите външен ABP блок.

Искате ли да направите само еднофазно архивиране? Останалите ще се обезвъздушат? Първата опция е отлично описана във видеото (това не е реклама от нашия сайт, просто домакинът изложи всичко по рафтовете на достъпен език!):

Ако все пак решите да купите генератор без превключвател за автоматично прехвърляне, тогава не забравяйте, че по време на стартиране трябва да затворите въздушния амортисьор, тоест в допълнение към силови елементи, като контактори, ще ви трябва и серво задвижване, и дори мозъците, които ще контролират всичко това. За да бъда честен, дори не е необходимо да прилагате схемата, тъй като на пазара има много варианти на ABP блокове и всеки от тях трябва да има схема в документацията, но за да се запознаете с общия изглед, даваме една от опциите по-долу.

Една от опциите за свързване на ATS към къщата мрежа и генератор

 

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *