Как да свържете превключвател с два ключа вместо превключвател с един ключ, без да променяте окабеляването?

X

Азат пита:
Добър вечер Правя ремонт, монтирахме окачени тавани в стаята, поставихме точки за осветление и полилей, но не взехме предвид 2-ри превключвател, така че точките и полилеят са включени едновременно. Моля, кажете ми, има ли някакъв начин да поправите това по някакъв начин, без да демонтирате тавана? (Без достъп до кутията). Или можете да премахнете само тавана и да поставите трансформатора на променлив превключвател? Възможно ли е да поставите полилей с дистанционно управление, за да го изключите отделно от точките?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Как да поправите това, без да премахвате тавана, ако вашите проводници са неправилно положени и свързани? Ще трябва да получите достъп до кутията и да поставите третия проводник към превключвателя. Не разбирате за "поставете трансформатора на променливия превключвател"?

Между другото, е възможно да се управляват две групи за осветление, като се използват два проводника, използвайки импулсно реле BIS-404 (компания FiF Euroavtomatika).
И да, разбира се, можете да поставите полилей с дистанционно управление. Но внимавайте да не се включи след изключване на захранването. Някои радиорелета „превключват“, когато захранването е включено или изключено. Ще го свържете към съществуващото окабеляване и превключвател, което означава, че полилеят ще работи само във връзка с точки ...

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *