Как да свържете двигателя от макарен магнетофон към 220V?

Анатолий пита:
Здравейте, аз самият не съм електротехник, но тук е проблемът на двигателя, написан 220v 6w, директно ли го свързвам с 220? Двигателят от стария женкар. Благодаря ви
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Ами пише 220V Така че е проектиран за това напрежение. Може би той се нуждае от кондензатор за стартиране, в зависимост от това колко жици има, може би има четки като цяло. Ако има три проводника, тогава стартовата намотка свързва чифт микрофаради и резистор от около 100 ома през кондензатора, поне това беше написано на табелката на мотора от калерчето.

Ако тя има 4 контакта, тогава 2 от тях са свързани към мрежата, 2 са комбинирани и свързани чрез верига от кондензатор и резистор съгласно следната логика:

Ако държите вала нагоре, тогава 1 и 3 контакта са свързани с джъмпер, резистор с кондензатор е свързан между втория и третия и захранването се подава на 2 и 4.

Но схемата може да се различава в зависимост от двигателя, вижте схемата за макарата на калерчето, от която сте я извадили, или тя ще ви бъде дадена в интернет чрез маркиране.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *